Hoppa till innehåll

Delning av cyberunderrättelser – viktigt för företagen och för Sverige

Inom ramen för Natos projekt Smart Defence utvecklades ett i grundet belgiskt initiativ till projektet ”Malware Information Sharing Platform” (Misp). Misp bygger på idén att tillsammans förhindra cyberattacker genom att dela cyberunderrättelser i en teknisk plattform. Styrkan med Misp är att denna typ av informationsdelning möjliggörs utan att parter behöver dela detaljerna kring exempelvis en attack.

Inom SOFF har delning av hotinformation varit viktig. Sedan 2022 arbetar SOFF med egen Misp för att tillsammans öka kunskapen. Med stöd av Mispen kan medlemmarna strukturerat och automatiserat dela information på ett säkert sätt.

– Det finns ett stort värde för våra medlemsföretag att ta del av varandras cyberunderrättelsen och att arbeta tillsammans. En gemensam Misp ökar vår kollektiva cybersäkerhet, konstaterar Robert Limmergård, generalsekreterare på SOFF.

– Branschens forum för hotdelningsinformation delar information om vad som drabbat eller kan drabba oss – för att skydda andra och stå starka tillsammans.

Läs mer om SOFFs arbete inom cyberförsvar.

Relaterade nyheter

Relaterade evenemang