Hoppa till innehåll

Oktober är cybersäkerhet

Sedan 2015 har SOFF arrangerat olika aktiviteter i samband med den europeiska cybersäkerhetsmånaden, bl.a. flera officiella aktiviteter. Ett tema som återkommit över åren är att cybersäkerhet är ett gemensamt ansvar samt att vi som individer ska tänka till innan vi ”klickar”.

Vad händer hos SOFF detta år?

I måndags sände vi tillsammans med Teknikföretagen ett webbinarium om cyberattacker mot värdekedjan (länk till You Tube). På fredag genomför vi, Teknikföretagen, Säkerhetspolisen tillsammans med Svemin och Jernkontoret ett webbinarium om ”Stålsektorn och det växande cyberhotet” och den 25 oktober ett webbinarium om ”cybersäkerhet för rymden”. Inför webbinarierna har vi arrangörer tagit fram en gemensam artikel som belyser cyberhotet och vikten av att samverka branscher emellan för att öka säkerheten. Vi har även gästat podden Cyber Talks för att prata om vikten av privat-offentlig samverkan inom cyberområdet och kompetensförsörjningens behov och utmaningar.

SOFF deltar även i ”Höstlovsskolan”, en utbildning för elever i årskurs åtta till andra året på gymnasiet som syftar till att sprida fördjupad kunskap om cybersäkerhet, såväl som att främja intresse för teknik. SOFF:s bidrag utgörs av tre filmer där bredden av cyberbranschen synliggörs genom medarbetarporträtt inom både privat och offentlig verksamhet. Du som inte deltar under höstlovsskolan kommer att kunna se filmerna på SOFF:s Youtube-kanal ”2025 – Framtidens teknik och försvar”.

Den 20 oktober arrangerar vi vår workshop om cybersäkerhetsforskning, den 27 oktober träffas Cyberförsvarsgruppen och SOFFs forum för delning av hotinformation fortsätter att utvecklas.

Cyberattacker mot industrin

Luckor i cybersäkerhetsforskningen?

Relaterade nyheter