Hoppa till innehåll

Svensk förmåga – Ett större, bättre och mer effektivt försvar

Årets tidning från SOFF har temat ”Ett större, bättre och mer effektivt försvar”. Vi vill, med partners och medlemsföretag, informera och inspirera till engagemang i försvarssektorn genom att visa på de möjligheter och utmaningar sektorn erbjuder.
Svensk förmåga - en tidning från SOFF
Svensk förmåga - en tidning från SOFF

Tidningen har flera spännande intervjuer med bl.a. försvarsminister Pål Jonson om innovation; Micael Bydén ger sina tankar från åren som ÖB; Arméchef Jonny Lindfors om försvarets resa för att möta nya hot; samt Joakim Paasikivi reflekterar över de erfarenheter kriget i Ukrna ger oss.

STÖRRE
För ett starkare försvar krävs en ökad kompetensförsörjning. Med det osäkra globala säkerhetsläget är det nödvändigt att locka fler till försvarssektorn genom att framhäva möjligheter för innovation och karriärutveckling, samt engagera fler företag i försvarsprojekt. Detta bidrar till en dynamisk och innovativ sektor.

BÄTTRE
Innovation och teknikutveckling är avgörande för framtida . Genom att lära av moderna konflikter och prioritera integration av ny teknik stärks försvarssektorn genom samarbete med teknikföretag och akademiska institutioner.

MER EFFEKTIVT
Digitalisering och en datadriven strategi revolutionerar försvarsförmågan. Genom smarta försvarssystem och nätverksanslutna enheter, inklusive rymdbaserade förmågor, skapas effektivare informationsflöden och beslutsstöd, vilket leder till snabbare och bättre beslut.

För att uppmärksamma och väcka intresse för branschen har tidingen idag även gått ut som en tematidning i Ny Teknik, en av landets största tekniktidningar med cirka 220 000 läsare.

Ta gärna del av våra tidningar tidningar med tema kompetensförsörjning, och försvarsförmåga.

Kontaktperson
Robert Limmergård General Secretary +46 8-782 08 85 +46 70-283 56 90 robert.limmergard@soff.se

Relaterade nyheter

Relaterade evenemang