Hoppa till innehåll

Madelene Rydén: Områdesansvarig för försvarsverksamheten

SOFF rekryterar Madelene Rydén för att leda föreningens arbete inom området försvar. Madelene kommer från Försvarets materielverk (FMV), där hon senast arbetat som produktionsledare. Under sina sex år på FMV har hon även varit strategisk rådgivare vid staben på verksamhetsområde Armémateriel och verksamhetssamordnare vid Ledningsstaben. Tidigare har Madelene även arbetat som politisk tjänsteman.
Joel Thungren/Försvarsmakten
Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten

 – De företag som levererar försvars är en bärande del av vår , och därigenom också avgörande för Sveriges frihet och oberoende. För att kunna rusta snabbare och bättre i en orolig omvärld behöver vi göra samarbetet mellan försvarsmyndigheterna och SOFF:s medlemmar ännu mer effektivt.  Jag är väl insatt i de utmaningar som finns och är därför stolt över möjligheten och förtroendet att arbeta för Sveriges viktigaste företag, säger Madelene Rydén.

Madelene kommer att vara områdesansvarig för försvarsverksamheten inom SOFF och kommer inledningsvis också att vara engagerad i medlemsgrupperna för strategisk försörjning, tjänster samt för mindre företag () – tre för föreningen centrala verksamhetsområden. Rekryteringen är en viktig förstärkning och satsning för SOFF:s kansli och verksamhet.

– Vi ser fram emot att Madelene, med sin gedigna erfarenhet, kommer att stärka föreningens försvarsverksamhet. Det är även ett välkommet tillskott till kansliet att få in erfarenheten av ar och affärsavtal, kommenterar SOFF:s generalsekreterare Robert Limmergård.

För SOFF och dess medlemsföretag är rekryteringen central för att möta den tillväxt och de behov som finns att utveckla marknaden. En god förståelse för och kunskap om försvarsmyndigheterna är grundläggande för att stärka föreningen och branschen.

Madelene tillträder sin nya tjänst den 1 november 2023. Under rekryteringen har FMV inte sett någon risk för intressekonflikt. SOFF har heller inte sett att övergången medför behov av särskild restriktionstid.

Vid frågor, kontakta SOFFs generalsekreterare Robert Limmergård.

Kontaktperson
Robert Limmergård Generalsekreterare 08-782 08 85 070-283 56 90 robert.limmergard@soff.se

Relaterade nyheter

Relaterade evenemang