Hoppa till innehåll

Svensk förmåga – tema kompetensförsörjning

Årets tidning från SOFF vill visa på de olika karriärer som finns inom försvarssektorn. Tillsammans med våra partners och medlemsföretag vill vi berätta om vad det innebär att välja att göra skillnad och att stå upp för demokratiska värderingar, ett starkare skydd och försvar av Sverige.

För att försvara Sverige, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer så har tiotusentals valt en försvarskarriär. För att möta en förändrad omvärld behöver vi bli fler. Vi behöver bli fler inom olika yrkeskategorier. Ingenjörer, lagerpersonal, jurister, soldater, projektledare, statsvetare, HR-personal, officerare, produktionspersonal och administratörer – alla behövs och kan bidra till att trygga vår demokrati och säkra det som är skyddsvärt i vårt samhälle.

För att uppmärksamma och väcka intresse för branschen ger vi den 21 september ut en tematidning i Ny Teknik, en av landets största tekniktidningar med cirka 220 000 läsare. Tidningen kommer också nå ut till studenter direkt på flera av landets högskolor och universitet samt följa med oss ut på vår turné där vi besöker sexton lärosäten under läsåret 2023/2024.

Genom att belysa vårt arbete inom tre viktiga områden – cybersäkerhet, samhällssäkerhet och – vill vi att potentiella medarbetare får upp ögonen för denna viktiga och högaktuella bransch.

Vill du även läsa mer om vad en karriär inom försvaret kan innebära – besök försvarskarriär.se.

Vill du också göra skillnad? Bli en del av Sveriges !

Ta gärna även del av tidigare tematidningar, exempelvis med fokus försvarsförmåga och totalförsvar.

Relaterade nyheter