Hoppa till innehåll

Mindre företag behövs

SOFF utvecklar i en handlingsplan inom ramen för projektet ”Strategisk Dialog” även konkreta åtgärder för hur förutsättningarna för de mindre företagen inom säkerhets- och försvarsområdet kan utvecklas.

SOFF har 100 mindre företag som tillsammans omsätter omkring 7 miljarder kronor på säkerhets- och försvarsområdet. I snitt har SOFF:s mindre företag ett femtiotalet anställda i Sverige.

Av hälften av dessa företag är främst produktutvecklare med huvuddelen av omsättningen på export. I stort sett alla dessa företag har egna designade, konstruerade och tillverkade produkter som de säljer till utländska företag men även direkt till utländska försvarsmakter. Andra hälften av SOFF:s mindre företag har sin huvudmarknad i Sverige – och en huvuddel av dessa finns på tjänstesidan. Dessa agerar ibland som underleverantörer till de större företagen, men flera levererar även direkt till de svenska försvarsmyndigheterna.

Foldern ”SOFF:s Mindre företag behövs” finns att ladda ner här eller att beställa från kansliet.

Läs mer om föreningens arbete med mindre företag här.

Kontaktperson
Madelene Rydén Områdesansvarig försvar 08-782 08 69 076-608 64 77 madelene.ryden@soff.se

Relaterade nyheter