Hoppa till innehåll

Akademisk praktik VT2021

Vi söker akademisk praktikant för vårterminen 2020

SOFF är en branschorganisation för företag inom säkerhets- och försvarsområdet med verksamhet i Sverige. Organisationens syfte är att ur ett branschperspektiv arbeta för att verksamma företag i Sverige ska få så bra förutsättningar som möjligt att verka framgångsrikt.

Till våren 2021 vill vi gärna ta emot en akademisk praktikant till vårt kontor på Östermalm i Stockholm med inriktning
a) cyberförsvar och säkerhetspolitik, och/eller
b) digitaliseringen av försvaret, och/eller
b) hur försvaret ska försörjas med teknik och kompetens.

Om du är en social person som gillar att komma med idéer, nätverka, tänka kreativt, och skriva rapporter så kan det vara dig vi letar efter! Det du kan förvänta dig av oss är att vi är vana vid att ha praktikanter, så vi har förståelse för skolans processer och har en uppfattning om vilken nivå du befinner dig på. Vi arbetar med löpande mentorskap, där du inte enbart följer din handledare. Vi är medvetna om att det är en win-win situation och vi är måna om att du ska känna att du är nöjd under terminen hos oss, därför har du möjlighet att forma dina arbetsuppgifter efter intresse. Din arbetsdag består av varierande uppgifter där du kommer att få delta vid möten, arbeta i ”team”, bistå vid arrangerandet av events och självständigt leda små- och stora projekt.

Några exempel:
– bistå i planeringen av seminarier och workshops med medlemsföretag och relevanta externa deltagare (t.ex. myndigheter, departement i Sverige och utomlands).
– samordna remissvar och olika branschpositioner.

Det vi förväntar oss av dig är att du är intresserad, nyfiken och gärna bidrar med tankar och åsikter. Du är van vid att agera självständigt och stimuleras av olika uppgifter. Dina studier kan vara inom teknik, statskunskap eller media – det viktiga är du har ett intresse av samhällsdimensionen av cyberförsvar eller informationssäkerhet.

Vårt team är litet, men vi jobbar i nätverksgrupper med flera medlemsföretag, myndigheter och expertgrupper – så det är viktigt att du gillar att nätverka! Det innebär även att praktiken fungerar som bäst när du är närvarande i verksamheten, varför det är en förutsättning att du är boende i Stockholmsområdet.

Var vänlig och sänd in din ansökan till robert@soff.se. Självklart med ett cv och ett personligt brev som belyser inte enbart vem du är, utan vad du söker och vad som intresserar dig. Inför urval även ett intyg från skolan att du ska genomföra en praktiktermin.

Processen framåt:

Sista dag för ansökan var den 10 oktober 2020. Vi kommer under vecka 42 att påbörja utvärderingen, vilket i år kan dröja något eftersom antalet sökande var över det normala. Vår ambition är fortsatt att vi bör vara klart senast 23 oktober, kanske veckan därefter.

Nyfiken på vilka erfarenheter tidigare praktikanter haft? Börja här! Du kan även läsa en intervju med vårens praktikant Emelie.

Relaterade nyheter