Hoppa till innehåll

Akademisk praktik HT2022 (TILLSATT)

Vi söker akademisk praktikant för vårterminen 2020

SOFF är en branschorganisation för företag inom säkerhets- och försvarsområdet med verksamhet i Sverige. Föreningen syfte är att ur ett branschperspektiv arbeta för att verksamma företag i Sverige ska få så bra förutsättningar som möjligt att verka framgångsrikt.

Till hösten 2022 vill vi gärna ta emot en akademisk praktikant till vårt kontor på Östermalm i Stockholm med inriktning mot något av våra sakområden; cyberförsvar, samhällssäkerhet, totalförsvar, kompetensförsörjning eller miljö- och hållbarhet.

Du behöver dock inte nödvändigtvis studera exempelvis statsvetenskap eller militärhistoria eller liknande av relevans för de specifika sakområdena. Det viktiga är ett intresse för området även om du kanske studerar på helt andra utbildningar exempelvis media, kommunikation, juridik – eller marknadsföring. För om du är en social person som gillar att komma med idéer, nätverka, tänka kreativt, och skriva rapporter så kan det vara dig vi letar efter!

Det du kan förvänta dig av oss är att vi är vana vid att ha praktikanter, så vi har förståelse för skolans processer och har en uppfattning om vilken nivå du befinner dig på. Vi arbetar med löpande mentorskap, där du inte enbart följer din handledare. Vi är medvetna om att det är en win-win situation och vi är måna om att du ska känna att du är nöjd under terminen hos oss, därför har du möjlighet att forma dina arbetsuppgifter efter intresse. Din arbetsdag består av varierande uppgifter där du kommer att få delta vid möten, arbeta i ”team”, bistå vid arrangerandet av events och självständigt leda små- och stora projekt.

Några exempel:
– bistå i planeringen av seminarier och workshops med medlemsföretag och relevanta externa deltagare (t.ex. myndigheter, departement i Sverige och utomlands),
– driva och utveckla projekt eller policies, eller
– samordna remissvar och olika branschpositioner.

Det vi förväntar oss av dig är att du är intresserad, nyfiken och gärna bidrar med tankar och åsikter. Du är van vid att agera självständigt och stimuleras av olika uppgifter.

Vårt team är litet, men vi jobbar i nätverksgrupper med flera medlemsföretag, myndigheter och expertgrupper – så det är viktigt att du gillar att nätverka! Det innebär även att praktiken fungerar som bäst när du är närvarande i verksamheten, varför det är en förutsättning att du är boende i Stockholmsområdet.

Var vänlig och sänd in din ansökan till robert.limmergard@soff.se. Självklart med ett cv och ett personligt brev som belyser inte enbart vem du är, utan vad du söker och vad som intresserar dig. Inför urval även ett intyg från skolan att du ska genomföra en praktiktermin. Nyfiken på vilka erfarenheter tidigare praktikanter haft? Börja här! Du kan även läsa en intervju med förra årets praktikant Norea eller  Emelie.

Vi ser gärna sin ansökan senast den 25 mars.

Kontaktperson
Robert Limmergård Generalsekreterare 08-782 08 85 070-283 56 90 robert.limmergard@soff.se

Relaterade nyheter