Hoppa till innehåll

EU-kommissionär Breton besöker Sverige

EU:s kommissionär för inre marknad, Thierry Breton, besöker imorgon Sverige och deltar i ett program med fokus på försvarsföretag. Breton som är kommissionär för industrin, inre marknaden, digitaliseringen och EU:s rymdpolitik är också kommissionär för Europeiskt försvar.
Thierry Breton

Ett fokus för besöket är förutsättningarna för försvarsföretagen att möta den ökande efterfrågan, inte minst på ammunitionsområdet. Även de långsiktiga förutsättningarna kommer att diskuteras. EU har det senaste året initierat flera initiativ av betydelse för försvarsmarknaden, inte minst nya instrument för försvarsinnovation.

I samband med besöket träffar även EU-kommissionens representanter, ledda av generaldirektör Timo Pesonen vid Europeiska kommissionens generaldirektorat för försvarsindustri och rymdfrågor (GD DEFIS), företrädare för SOFFs medlemsföretag. Bl.a. arrangeras ett rundabordssamtal där representanter från företagen, Försvarsdepartementet, Försvarsmakten, Försvarets verk och för den Europeiska försvarsbyrån (EDA) deltar.

Under sitt besök kommer Breton bl.a. att träffa medlemsföretag i Karlskoga och besöka industriområdet Björkborn. Detta för att få uppfattning av de företag och den verksamhet som är viktig för Sverige och Europa – och inte minst för att stödja Ukrna. Vid besöker medverkar även statssekreterare Peter Sandwall från Försvarsdepartementet.

Programmet samarrangeras av SOFF och Försvarsdepartementet som den del av det svenska ordförandeskapet i EU.

Länk till regeringens pressmeddelande.

Fotograf: Clao Centonze

Relaterade nyheter

Relaterade evenemang