Hoppa till innehåll

London Fire Brigade väljer 4C Strategies för att stödja Exercise Unified Response

Brandkåren i London, London Fire Brigade, har valt 4C Strategies lösning Exonaut som stöd i genomförandet av Exercise Unified Response – den största räddningstjänstövningen i Storbritanniens historia.

Exercise Unified Response är en storskalig och mycket komplex övning för stab och operativ personal. Övningen, som genomförs i februari och mars 2016 i Londonområdet, omfattar samtliga lokala och nationella beredskapsorganisationer tillsammans med räddnings- och insatsstyrkor från hela Storbritannien, samt från Ungern, Italien och Cypern. Även EU:s Emergency Response Coordination Centre deltar.

“Med tanke på att Exercise Unified Response är den största övningen i vår historia behöver vi vara säkra på övningsstödet. Vi valde Exonaut eftersom det är modernt och lättillgängligt, stärkta av att brittiska armén och brittiska regeringen finns på 4C Strategies meritlista”, säger Peter Cowup, biträdande kommissionär på London Fire Brigade.

Beprövad plattform

Exonaut är en flexibel IT-baserad plattform som ger ett kraftfullt övningsstöd, tillgängligt på smartphones och surfplattor. Med hjälp av systemet kan övningen styras och överblickas i realtid. Den mobila applikationen Exonaut Observer ger möjligheten för övningsdeltagare, utvärderare och observatörer från hela EU att löpande dokumentera och följa övningens status och utveckling under det fyra dagar långa evenemanget.

”Vi är glada över att stödja London Fire Brigade i leveransen av denna spännande och banbrytande övning. Övningen förankrar 4C Strategies ytterligare i Storbritanniens samhälleliga robusthet och bidrar till att bygga och verifiera förmågan hos myndigheter, militär och räddningstjänst”, säger Peter Munksgaard, VD, 4C Strategies UK & I.

Mer information

Vill du ha mer information om hur Exonaut kan stödja träning och övning – kontakta Nathaniel Logan på info@4cstrategies.com eller +44 (0)20 3795 2350.

Om LFB

London Fire Brigade (LFB) är Londons räddningstjänst – den mest aktiva i Storbritannien och en av de största brandbekämpnings- och räddningsorganisationerna i världen.
Om 4C Strategies

4C Strategies är en av världens mest innovativa leverantörer av lösningar för risk- och krishantering. Våra kundanpassade lösningar kombinerar det bästa av expertis och innovation för att våra kunder ska kunna hantera såväl väntade som oväntade händelser. Vi integrerar riskhantering, kontinuitetshantering, incident- och krishantering samt revisions- och granskningsverksamhet med övning och träning för att säkerställa att våra kunder har rätt förmåga och beredskap för det oväntade. På så vis får våra kunder bättre förutsättningar att nå sina strategiska och operativa mål.

Företag:
4C Group AB (4C Strategies)
Adress:
Box 7637
Postnummer & stad:
103 94 Stockolm
Webbplats:
www.4cstrategies.com
Telefon:
+46 (0) 8-522 27 900
E-post:
info@4cstrategies.com

Relaterade nyheter