Hoppa till innehåll

4C Strategies inleder samarbete med finska Solita

4C Strategies, en av världens mest innovativa leverantörer av risk- och krishanteringslösningar, ingår strategiskt partnerskap med Solita, Finlands ledande leverantör av digitala tjänster och företagsrådgivning.

Finsk efterfrågan på riskbaserat beslutsfattande

Samarbetsavtalet ger Solita möjlighet att marknadsföra och sälja 4C Strategies mjukvarusvit Exonaut™ i Finland. Dessutom kan 4C Strategies konsulter stödja finländska organisationer med att utveckla deras beredskapsförmåga.

Exonaut™ hjälper organisationer att bygga, verifiera och följa upp nödvändiga förmågor för att säkerställa strategisk och operativ beredskap. Mjukvaran levererar beslutsstöd i realtid om bland annat aktuell förmågestatus, risknivåer och regelefterlevnad.

Ökat säkerhetssamarbete

– Genom Exonaut™ får den offentliga, privata och militära sektorn tillgång till tydligt och riskbaserat beslutsunderlag. Därför finns det ett stort intresse för Exonaut™ i Finland. Vi för nu diskussioner med flera organisationer om alla möjligheter som Exonaut™ kan skapa åt dem, säger Lauri Helenius, Business Director på Solita.

– 4C Strategies stödjer organisationer runt om i världen för att skapa ett säkrare samhälle och deras lösningar är värdefulla tillskott till vårt befintliga kunderbjudande. Samarbetet gör det möjligt att i ännu större utsträckning hjälpa våra befintliga kunder, samtidigt som Solitas verksamhet kan expanderas inom nya områden, säger Lauri Helenius.

– Solita är mycket innovativa och deras stora erfarenhet av den finska digitala marknaden gör dem till en perfekt partner. Vårt partnerskap är inte enbart en bro inom det svensk-finska näringslivet, utan verkar även för ett ökat nationellt och nordiskt säkerhetssamarbete, säger Martin Rusner, affärsutvecklingschef på 4C Strategies.

Om Solita

Solita är ett företag inom digital affärsrådgivning och digitala tjänster som vägleder företag i den digitaliserade världen. Vi hjälper dig att lyckas och skapa nya affärer och tjänster genom att kombinera affärsprocesser, innehåll och teknik på ett revolutionerande sätt. Solita är en högt respekterad och erfaren partner till den finska offentliga sektorns IT-projekt. Under de senaste tio åren har Solita arbetat med de flesta finländska departement och skapat e-tjänster, operativsystem, register, ärendehantering och verksamhetssystem. Förutom den offentliga sektorn återfinns många av de finländska topp 200-företagen bland Solitas kunder, till exempel mediekoncernen Sanoma och teleoperatören DNA. Solita grundades 1996 och är ett snabbt växande företag med lönsam tillväxt på mer än 30 procent årligen. Bolagets omsättning år 2015 uppgick till 49,7 miljoner euro. Solita sysselsätter cirka 500 digitala affärsexperter i Helsingfors, Tammerfors och Uleåborg.

Om 4C Strategies

4C Strategies är en av världens mest innovativa leverantörer av lösningar för risk- och krishantering. Våra kundanpassade lösningar kombinerar det bästa av expertis och innovation för att våra kunder ska kunna hantera såväl väntade som oväntade händelser. Vi integrerar riskhantering, kontinuitetshantering, incident- och krishantering samt revisions- och granskningsverksamhet med övning och träning för att säkerställa att våra kunder har rätt förmåga och beredskap för det oväntade. På så vis får våra kunder bättre förutsättningar att nå sina strategiska och operativa mål.

Läs även pressmeddelandet här

Företag:
4C Group AB (4C Strategies)
Adress:
Box 7637
Postnummer & stad:
103 94 Stockolm
Webbplats:
www.4cstrategies.com
Telefon:
+46 (0) 8-522 27 900
E-post:
info@4cstrategies.com

Relaterade nyheter