Hoppa till innehåll

4C Strategies och Malmö stad samarbetar för tryggare och säkrare Malmö

Risk- och krishanteringsföretaget 4C Strategies expanderar ytterligare i Öresundsregionen genom ett nytt ramavtal med Malmö stad. Avtalet innebär att 4C Strategies stödjer Malmö med bland annat risk- och krishantering.

Avtalet löper från år 2015 – 2017, med möjlighet till två års förlängning. Det täcker områdena risk, kris och kontinuitet, såväl som skydd av samhällsviktig verksamhet.

– Vi arbetar långsiktigt och kontinuerligt för att stärka säkerheten och tryggheten i Malmö. Vår bedömning är att vikten av de här frågorna ökar. Samarbetet med 4C Strategies ger oss tillgång till spetskompetens inom vissa områden men också möjlighet att arbeta än mer fokuserat när det behövs, säger Annika Larsson, enhetschef för Trygghet och säkerhetsenheten på Stadskontoret.

Öresundsområdet

4C Strategies arbetar redan idag med många kommuner, i södra Sverige exempelvis Staffanstorp, Kävlinge, Burlöv, Lomma och Svedala. Samarbetet med Malmö stad innebär att företaget breddar sin kundkrets i den kommunala sektorn ytterligare, men också stärkt närvaro i Öresundsområdet. Exempel på existerande kunder i regionen är forskningscentret European Spallation Source (ESS), Capital region of Denmark och Öresundsbro Konsortiet.
– Det här är Sveriges tredje största stad och förstås ett mycket spännande samarbete för oss. Malmö stad har en hög ambitionsnivå i sitt trygghets- och säkerhetsarbete. Det ska bli intressant och givande att få möjlighet att bidra till deras fortsatta utveckling, säger Magnus Bergqvist, VD på 4C Strategies.

Om 4C Strategies
4C Strategies är en av världens mest innovativa leverantörer av lösningar för risk- och krishantering. Våra kundanpassade lösningar kombinerar det bästa av expertis och innovation för att våra kunder ska kunna hantera såväl väntade som oväntade händelser. Vi integrerar riskhantering, kontinuitetshantering, incident- och krishantering samt revisions- och granskningsverksamhet med övning och träning för att säkerställa att våra kunder har rätt förmåga och beredskap för det oväntade. På så vis får våra kunder bättre förutsättningar att nå sina strategiska och operativa mål.