Hoppa till innehåll

Saab förvärvar Applied Composites AB från GKN Aerospace

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har förvärvat företaget Applied Composites AB, ACAB, som är baserat i Linköping, från GKN Aerospace. Förvärvet säkrar viktiga teknologier för utveckling av framtidens markstridssystem och avancerade radomer.

ACAB är en ledande expert inom utveckling och tillverkning av kompositkomponenter till högteknologiska produkter. Förvärvet undertecknades idag och övergången träder i kraft den 29 december 2017.

– Det här är ett avgörande och viktigt förvärv för Saab. Genom att integrera ACAB i Saab Dynamics får vi en ökad kontroll över nyckelkomponenter i leveranskedjan till Saabs produktportfölj. Samtidigt skapar vi synergier med pågående produktion vilket kommer att ge bättre effektivitet, konkurrenskraft och kundvärde, sade Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

ACAB är ett högteknologiskt företag som specialiserar sig på kompositbaserade lösningar för krävande civila och militära tillämpningar. Företaget utvecklades parallellt med flyg- och försvarsindustrin i Linköping. Tack vare skicklig personal och omfattande produktutveckling, konstruktion, provning, utvärdering samt produktions- och underhållsresurser, är ACAB Skandinaviens ledande expert inom tillämpad kompositteknologi. ACAB har ca 55 anställda och en årlig omsättning på ca 105 MSEK.

Företagsnamn:
GKN Aerospace AB
Adress:
Flygmotorvägen
Postnummer & Ort:
461 81 Trollhättan
Webbplats:
www.gknaerospace.com
Telefon:
+46 520 94 000

Relaterade nyheter