Hoppa till innehåll

Mikael Tjernlund ny VD för Syntell

Mikael Tjernlund, tidigare VD på Sjöland & Thyselius blir ny VD för Syntell.

Mikael kommer senast från för Sjöland & Thyselius där han varit verksam som VD i tre år och har under dessa år fokuserat på att få upp lönsamheten men även på att transformera verksamheten från ett resurskonsultbolag till ett företag som levererar konsulttjänster och kundanpassade produkter.

”Jag ser mycket fram emot att börja på Syntell. Företaget har ett mycket bra varumärke och är känt för att ha riktigt vassa medarbetare. Lite bättre och dyrare än konkurrenterna, är något jag ofta hört från kunder. – Jag upplever det som att jag går till ett ”high brand” inom branschen” säger Mikael Tjernlund, ny VD.

Efter avslutad examen från Teknisk fysik 1991 har Mikaels förhållandevis breda tekniska utbildning i kombination med nyfikenhet medfört att han jobbat inom flera olika branscher (försvar, telekom, flyg, medicinsk teknik) och teknikområden: kommunikation (radio, nät, datorsystemarkitektur), sensorsystem, IT-säkerhet, aerodynamik och ledningssystem. De första tio åren, som teknisk specialist och projektledare, med fokus på teknik (forskning, utredningar, produktutveckling). Därefter har inriktningen stegvis flyttats mot affärsutveckling, sälj och ledning. Mikael har drivit upp affärsdrivande verksamheter flera gånger, först som affärsområdeschef och sedan drygt åtta år tillbaka som VD.

Kopplingen mellan teknik (helst avancerad) och affärer är ett stort intresse, som passar utmärkt in även på Syntells affärsmodell. Mikael kommer tillsammans med ledningsgruppen driva Syntell vidare och anta nya spännande utmaningar med fokus på vårt nya ramavtal med Kammarkollegiet samt att driva vårt koncernavtal med Saab vidare.

För frågar vänligen kontakta:

Daniel Falk, Head of Marketing
Mail: Daniel.Falk@syntell.se
Tel: +46 8 400 257 59

Nyheten kan även läsas på Syntells hemsida.