Hoppa till innehåll

Foreign Comparative Testing – FCT

US Pentagon Washington DC seen from above

Pentagons FCT-team besöker SOFF och den 22 april finns det möjlighet för företag att träffa FCT-teamet i individuella möten inom specifika områden.

FCT står för Foreign Comparative Testing och är ett program Pentagon använder sig av för att täppa igenom gap och korta ledtider för . Förenklat innebär FCT snabba riktade beställningar om de finner något som försvarsgrenarna eftersöker just nu. Mer information om FCT finns tillgänglig här.

Missa inte möjligheten att den 22 april träffa och pitcha era produkter för FCT-teamets specialister. Historiskt har FCT programmet varit oerhört framgångsrikt för stora och små svenska företag att få fotfäste i USA.

Utöver att möta olika fokusområden (se nedan) som behövs för att tillgodose brådskande operativa behov så ligger fokus på FCT dels på framväxande teknologier (relaterat till Pentagons moderniserings prioriteringar) och dels de områden som den nationella strategin identifierat. Det kan handla om små, nischade lösningar och större system.

Vilka fokusområden som särskilt intresserad delegationen i år är ännu inte klart, men tidigare år har intresset varit starkt för:

  • Arktisk utrustning
  • Personlig utrustning
  • Utrustning till specialförband
  • Rymdförmåga, bl.a. satellitkommunikation
  • Specialfordon
  • Sensorer
  • Drönare/anti-drönare

FCT gästar ett antal strategiska partnerländer under våren, som sedan sammanställs för en konsilderad lista till OSD för övervägande. Anskaffning sker senast 2024.

Eventet är endast öppet för medarbetare i SOFF:s medlemsföretag.

Läs mer om USA-frågor här.

Stockholm
22 april 2024

Plats

Storgatan 5, Stockholm

Tid

09:00-17:00

Organisatör

Säkerhets- och försvarsföretagen

Avgift

Medlem SOFF - 1 500:-/p
Eventet är endast öppen för medarbetare i SOFF:s medlemsföretag

Till anmälan
Kontaktperson
Hanna Olofsson Stabschef 08-782 08 75 072-521 76 60 hanna.olofsson@soff.se

Relaterade evenemang