Hoppa till innehåll

Att sälja på försvarsmarknaden – juridisk introduktion

Försvarsmarknaden - en juridisk grundkurs
Försvarsmarknaden - en juridisk grundkurs

Affärer på försvarsmarkanden har vissa karaktäristiska särdrag och andra regelverk än de som normalt styr marknaden blir tillämpliga och får stor betydelse. Några exempel är; särskilda upphandlingsregler, specifika avtalsvillkor, exportkontroll och sekretess. Hur ser det rättsliga ramverket ut? För att utveckla marknaden krävs kunskap och öppenhet. För SOFF är detta en viktig del i vårt arbete mot en mer effektiv försvarsmarknad. Behovet av att öka kunskapen är stort och för att sänka trösklarna för marknadstillträdet bedriver SOFF utbildningar på området.

Den 8 februari 2023 arrangerar SOFF tillsammans Advokatfirman Florenius & Co ett seminarium i vad du behöver tänka på för att sälja på försvarsmarknaden.

Oavsett om kunden är en svensk försvarsmyndighet (t.ex. FMV), ett försvarsföretag – eller en exportkund ställer regelverken höga krav på leverantören. I synnerhet kommer de amerikanska myndighetskraven för offentlig upphandling (FAR/DFARS) belysas, vilka ställer stora krav på att etablera, vidareutveckla och följa upp rutiner i verksamheten. Vi kommer även att bjuda in FMV att ge sina råd.

PROGRAM

SOFF och Advokatfirman Florenius & Co har ett samarbete om bl.a. affärsjuridisk rådgivning till SOFF:s medlemsföretag.

Stockholm
8 februari 2023

Plats

Storgatan 5, Stockholm

Tid

Kl 10.00-15.00 (följt av mingel)

Organisatör

Säkerhets- och försvarsföretagen

Avgift

Medlem SOFF - 1 500:-/person exkl. moms
Annat företag - 3 000:-/person exkl. moms
Myndighet - 450:-/person exkl. moms

Till anmälan

Relaterade evenemang