Hoppa till innehåll

Vi ska samverka för att stärka samhällssäkerheten

Michael Pettersson är vd på Sensec, ett av SOFFs alla medlemsföretag. Företaget jobbar med säkerhet på tre olika områden; defense, checkpoint och perimeter protection. Michael har en bakgrund inom ekonomi, men också inom polisyrket. Nu har han alltså fattat klubban som gruppens nya ordförande.

Han berättar att gruppens arbete går ut på att skapa en marknad där företag, framförallt medlemsföretagen, har en given plats och en möjlighet att utveckla, samarbeta och jobba för att stärka samhällssäkerheten.

– Vi ska försöka positionera oss så att vi gör nytta och kan tjäna pengar. För det är vad det handlar om, företag hoppas få göra affärer, vara delaktig i affärer och påverka riktningen marknaden går i.

– Min roll som ordförande är att försöka se branschen från medlemsföretagens perspektiv. Säkerställa att medlemmarna är med och driver det här framåt, säger Michael.

Han menar att gruppen kan jobba för ett samarbete mellan myndigheter och företag.

– Att vi gemensamt med MSB kommer fram till att ”detta tycker vi är viktigt för samhällssäkerheten”. Våra medlemmar kan ha de lösningar som MSB behöver.

Michael Pettersson, ordförande för medlemsgruppen för samhällssäkerhet

Inom samhällssäkerhetsgruppen finns en stor spridning av personer med olika roller. Allt från vd:ar på mindre företag till försäljningschefer och produktchefer på större företag. Men Michael berättar att alla har sak gemensamt.

– Företagen är med för att närvara. Men deltagarna måste också ha en beröringspunkt som gör att de känner att de kan dra nytta av arbetet i gruppen.

Hur tror du säkerhetsmarknaden ser ut år 2025?

— Jag tror att försvaret har fått mer pengar. Att det kommer öka varje år framöver och att det har fördubblats till 2025, tyvärr. Samhällsäkerhetsfrågan kommer att växa och debatten kommer bli en politisk fråga till 2025. Och hoten kommer att finnas kvar. Varken terroristhotet eller samhällsoron kommer att minska.

Läs mer om föreningens arbete inom samhällssäkerhet.

Läs gärna vår sammanställning av aktuella utredningar med relevans för marknaden.

Här finner du information om alla föreningens medlemsgrupper.

Relaterade nyheter