Hoppa till innehåll

Akademisk praktik VT19

SOFF är en branschorganisation för företag inom säkerhets- och försvarsområdet med verksamhet i Sverige. Organisationens syfte är att ur ett branschperspektiv arbeta för att verksamma företag i Sverige ska få så bra förutsättningar som möjligt att verka framgångsrikt.

Till våren 2019 vill vi gärna ta emot en akademisk praktikant till vårt kontor på Östermalm i Stockholm. Om du är en social person som gillar att ge feedback på arbetsmetoder, komma med idéer och skriva rapporter så kan det vara dig vi letar efter!

Det du kan förvänta dig av oss är att vi är vana vid att ha praktikanter, så vi har förståelse för skolans processer och vi vet på ungefär vilken nivå som du befinner dig på. Vi är även medvetna om att det är en win-win situation och vi är måna om att du ska känna att du är nöjd under terminen hos oss. Din arbetsdag består av att ha många bollar i luften och varierande uppgifter där du kommer att få följa med på möten, hjälpa till med events och leda små- och stora projekt.

Det vi förväntar oss av dig är att du är intresserad, nyfiken och gärna bidrar med tankar och åsikter. Dina studier kan vara inom ekonomi, statskunskap, förvaltning eller media – det viktiga är du har ett intresse kring våra arbetsområden som tas upp i vår verksamhetsplan. Våren 2019 är vår bedömning att mycket kommer att handla om företagens roll i totalförsvaret, i civilt försvar, cyberförsvar, samarbete transatlantiskt samt den europeiska försvarsfonden. Vårt team är litet, men vi jobbar i nätverksgrupper med flera medlemsföretag, myndigheter och expertgrupper – så det är viktigt att du gillar att nätverka!

Var vänlig och sänd in din ansökan till robert@soff.se. Självklart med ett cv och ett personligt brev. Inför urval även ett intyg från skolan att du ska genomföra en praktiktermin. Vi tar tacksamt emot din ansökan senast den 22 oktober 2018.

UPPDATERAD: Tack alla för rekordmånga ansökningar. Vi har idag erbjudit praktikplatsen till en student som accepterat.

PS. Nyfiken på vilka erfarenheter tidigare praktikanter haft? Börja här!

Relaterade nyheter