Hoppa till innehåll

Sökes: Akademisk praktikant hösten 2018

SOFF är en branschorganisation för företag inom säkerhets- och försvarsområdet. Föreningens syfte är att arbeta för att verksamma företag i Sverige ska få så bra förutsättningar som möjligt att verka framgångsrikt.

SOFF samverkar dagligen med beslutsfattare på myndigheter, universitet, riksdag och departement och arbetar med affärsstödjande processer och aktiviteter. Vi arbetar även med omvärldsbevakning, underlag och publika arrangemang såsom seminarier och event. Vårt team är litet, men vi jobbar i nätverksgrupper med flera medlemsföretag, myndigheter och expertgrupper.

Till hösten 2018 ser vi en möjlighet att ta emot en akademisk praktikant till vårt kontor på Östermalm i Stockholm. Om du är en social person som gillar att ge feedback på arbetsmetoder, komma med idéer och skriva rapporter så kan det vara dig vi letar efter!

Det du kan förvänta dig av oss är att vi är vana vid att ha praktikanter, så vi har förståelse för skolans processer och vi vet på ungefär vilken nivå som du befinner dig på. Vi är även medvetna om att det är en win-win situation och vi är måna om att du ska känna att du är nöjd under terminen hos oss. Din arbetsdag består av att ha många bollar i luften och varierande uppgifter där du kommer att få följa med på möten, hjälpa till med events och leda små- och stora projekt.

Det vi förväntar oss av dig är att du är intresserad, nyfiken och gärna bidrar med tankar och åsikter. Dina studier kan vara inom ekonomi, statskunskap, förvaltning eller media – det viktiga är du har ett intresse kring våra arbetsområden eller föreningens arbetssätt. Du kommer att samverka med företagens representanter vilket bidrar till mycket nätverkande.

Var vänlig och sänd in din ansökan till robert@soff.se. Självklart med ett cv och ett personligt brev. Inför urval även ett intyg från skolan att du ska genomföra en praktiktermin. Vi tar tacksamt emot din ansökan senast den 29 april 2018.

Läs gärna Försvarshögskolans intervju med vår nuvarande praktikant. Är du även nyfiken på vilka erfarenheter tidigare praktikanter haft? Läs mer om deras erfarenheter här!

Relaterade nyheter