Hoppa till innehåll

Akademisk praktik HT17

Vi söker akademisk praktikant för vårterminen 2020

Säkerhets- och försvarsföretagen är en branschorganisation för företag inom säkerhets- och försvarsområdet med verksamhet i Sverige. Organisationens syfte är att ur ett branschperspektiv arbeta för att verksamma företag i Sverige ska få så bra förutsättningar som möjligt att verka framgångsrikt. Detta innebär i huvudsak att långsiktigt och strategiskt påverka framtida handelsförutsättningar samt arbeta med affärsstödjande processer och aktiviteter. Båda dessa perspektiv görs riktat mot de prioriterade marknader som uttalats av medlemsföretagen.

SOFF samverkar dagligen med beslutsfattare på myndigheter, universitet, riksdag och departement. Vi arbetar även med omvärldsbevakning, underlag och publika arrangemang såsom utställningar. Vårt team består i höst av fem personer, men vi jobbar ofta i nätverksgrupper med flera medlemsföretag, myndigheter och expertgrupper.

Till hösten 2017 ser vi en möjlighet att ta emot en akademisk praktikant till vårt kontor på Östermalm i Stockholm. Om du är en social person som gillar att ge feedback på arbetsmetoder, komma med idéer och skriva rapporter så kan det vara dig vi letar efter!

Det du kan förvänta dig av oss är att vi är vana vid att ha praktikanter, så vi har förståelse för skolans processer och vi vet på ungefär vilken nivå som du befinner dig på. Vi är även medvetna om att det är en win-win situation och vi är måna om att du ska känna att du är nöjd under terminen hos oss. Din arbetsdag består av att ha många bollar i luften och varierande uppgifter där du kommer att få följa med på möten, hjälpa till med events och leda små- och stora projekt. Praktiken erbjuder många möjligheter att möta aktörer inom försvarsfamiljen.

Det vi förväntar oss av dig är att du är intresserad, nyfiken och gärna bidrar med tankar och åsikter. Dina studier kan vara inom ekonomi, statskunskap, förvaltning eller media – det viktiga är du har ett intresse kring våra arbetsområden som tas upp i vår verksamhetsplan. Du kommer att samverka med företagens representanter vilket bidrar till mycket nätverkande.

Var vänlig och sänd in din ansökan till robert.limmergard@soff.se. Självklart med ett cv och ett personligt brev. Inför urval även ett intyg från skolan att du ska genomföra en praktiktermin. Vi tar tacksamt emot din ansökan senast den 23 april 2017.

PS. Nyfiken på vilka erfarenheter tidigare praktikanter haft? Börja här!

Relaterade nyheter