Hoppa till innehåll

Sensec förvärvar Mil Sec Sverige

Logotyp: Sensec
Logotyp: Sensec

Mil Sec Sverige AB är ett svenskt företag som varit verksamma i över 30 år med kunder inom statlig förvaltning, privata bolag, kommuner och landsting samt privatpersoner. Mil Sec är ”Byggmästare i Säkerhet” och bland produkterna kan nämnas dörrar, inkörningsskydd för publika och offentliga miljöer, tryckvågsskydd, beskjutningsskydd, säkerhetsväggar och kompletta säkra rum.

Sortimentet är uppbyggt med egna tillverkade produkter samt avtal om agentur med världsledande leverantörer inom respektive område. Mil Sec är totalleverantör och genomför allt från rådgivning, konsultation, installation och utbildning genom egna anställda och inhyrd personal. Mil Sec omsätter ca 20 MKR med ett positivt resultat, har 4 stycken anställda och är främst verksamma på den svenska marknaden.

”Mil Sec och Sensec passar väldigt bra ihop vad gäller kundbas, kompletterande produktsortiment och geografi samt att vi strävar efter att alltid hålla våra kunder i framkant”, säger Magnus Ahde, VD på Mil Sec Sverige AB.

”Det här är ett naturligt steg för att ytterligare öka försprånget och behålla ledartröjan i Norden som ledande leverantör av säkerhet i känsliga miljöer”, säger Michael Pettersson, VD för Sensec Hodling AB (publ). ”Förvärvet av Mil Sec stärker vårt erbjudande och är ett led i den tillväxtstrategi som togs vid noteringen av Bolagets aktie på NGM Nordic MTF i juni 2017. Det förenklar för kunden att Sensec är förstahandsvalet vid installationer av säkerhet i känsliga miljöer.”

Företagsnamn
Sensec AB
Adress:
Charles Gata 2A
Postnummer & Ort
195 61 Arlandastad
Webbplats:
www.sensec.se
Telefon:
+46 8 5100 5400

Relaterade nyheter