Hoppa till innehåll

Cyberförsvarsmarknaden växer

För 2019 var ökningen 13,3% vilket innebär att företagen på marknadssegmentet* då omsatte 995 miljoner kronor.

Annika Avén, ansvarig för cyberförsvarsfrågor

– Ett mer digitaliserat samhälle behöver mer kvalificerade lösningar vilka svenska företag är duktiga på att leverera, konstaterar Annika Avén projektledare för cyberförsvar och fortsätter. SOFF:s medlemsföretag inom cyberförsvar besitter kompetens inom flera olika områden, inte minst tjänsteprodukter. Det som förenar deras produkter är att de är utvecklade för att möta kvalificerade aktörer med stora resurser, ofta statsunderstödda, eller att de syftar till att skydda samhällets mest centrala digitala förmågor.

* Marknadssegmentet cyberförsvar omfattar enligt föreningen försäljning av cybersäkerhetslösningar och tjänster till försvarsmyndigheterna samt till MSB (i Sverige samt till motsvarande på export). Att skydda samhället mot utländska statsaktörer handlar inte enbart om försvarets nätverk, utan även om vår samhällsviktiga infrastruktur och skyddsvärd verksamhet. SOFF representerar spetsföretagen i Sverige med kvalificerade lösningar inom cybersäkerhet, bl.a. inom krypto, avlyssningsskydd och analys av stora mängder data. Verksamheten är utvecklingstung där även mycket resurser läggs på forskning. På så sätt är företagen med och bidrar till ett säkrare och tryggare digitalt Sverige.

Läs mer om SOFF:s arbete inom cyberförsvar.

Illustration av de områden där medlemsföretagen bl.a. har lösningar, produkter och kompetens
Illustration av de områden där medlemsföretagen bl.a. har lösningar, produkter och kompetens

 

Relaterade nyheter