Hoppa till innehåll

Matilda Karlsson ny på SOFF

Matilda blir ansvarig för att informera medlemsföretagen om olika möjligheter relaterat till utlysningar och studier inom ex Nato och EU (Europeiska försvarsfonden), för vilket föreningen har förordnats som nationell representant. I rollen ligger även att planera för och ta emot internationella besök och möten och att utarbeta underlag inom internationella processer, projekt och främjandeinsatser.

– För föreningen är det viktigt att vi har en driven nätverkare som kan bistå och svara på förfrågningar från utländska och svenska aktörer som vill finna partners hos medlemsföretagen för olika internationella samarbeten, konstaterar föreningens generalsekreterare Robert Limmergård. Matilda har en god förståelse för föreningen, för branschen och för den internationella kontexten.

– Jag ser fram emot att åter få arbeta för att skapa värde för våra medlemsföretag och inte minst att stötta företagen internationellt. För försvarsföretag handlar det inte enbart om ensidig export, det handlar lika mycket om att bygga relationer med företag i andra länder, inte minst i och med det rådande säkerhetspolitiska läget vilket förstärker vikten av internationellt samarbete, berättar Matilda Karlsson.

Matilda var 2017 akademisk praktikant på SOFF. Därefter har Matilda arbetat som projektledare på Folk och Försvar, analytiker på SRS Group och även varit i Washington på Atlantic Council.

Länk till föreningens kansli

Relaterade nyheter