Hoppa till innehåll

SOFF söker projektledare

——————

UPPDATERAD den 20 januari
Vi har fått många sökande, vilket är fantastiskt roligt. Internt har vi börjat att utvärdera kandidaterna och under veckan kommer vi återkomma med besked till samtliga sökande om kommande process.

——————

Som projektledare kommer du att arbeta med att koordinera föreningens internationella verksamhet och frågor kopplat till EU, EDA (Europeiska Försvarsbyrån), Nato och andra bi-och multilaterala samarbetsfora där du förväntas driva processer, internt med medlemsföretagen och externt med myndigheter och departement, relaterat till olika internationella verksamheter och engagemang.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är varierande och omfattar allt från att sammanställa underlag om företag och branschen till föreningens samarbetsaktörer, att planera för och ta emot internationella besök och möten och att utarbeta underlag inom internationella processer, projekt och främjandeinsatser. Underlagen ska vanligen koordineras med medlemsföretagen, myndigheter och Regeringskansli.

Det kan handla om att;
• Bevaka utlysningar och studier inom ex Nato och EU och informera medlemsföretagen om olika möjligheter samt vara föreningens kontaktperson med EDF-kontoret (Europeiska försvarsfonden) på FMV.
• Bistå och svara på förfrågningar från utländska och svenska aktörer som vill finna partners hos medlemsföretagen för olika internationella samarbeten.
• Bygga och dela kunskap (exempelvis underlag till och om olika länder, sektorer eller till olika delegationer) samt samordna besök och kontakter med utländska ambassader och attachéer. Ta fram underlag om medlemsföretagen inför internationella möten, delegationsresor eller relaterat till utvecklingsprojekt/studier.
• Projektleda den medlemsgrupp som koordinerar föreningens frågor relaterat till USA.
• Bidra till föreningens övriga ämnesområden och arbeten.

Vi erbjuder ett långsiktigt och strategiskt arbete på ett kansli för en förening som skapar värde för Sverige genom starka företag. Det är dynamiskt, komplicerat, värdefullt och lämpligt för dig som vill ta ”ett längre steg” in i branschen.

Dina färdigheter och kunskaper

• Du har examen från en akademisk utbildning.
• Du har förmåga att bygga och utveckla goda relationer. Relationer med partneraktörer är kärnan i rollen; dels för att hantera ”korta bollar” men främst för att arbeta proaktivt.
• Du måste kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Kunskaper i franska är meriterande.
• Vi ser gärna att du har 2-5 år arbetserfarenhet, huvudsakligen relaterat till försvarsområdet eller vid departement/ambassad.
• Det är även meriterande om du har; erfarenhet av att leda projekt och att arrangera seminarier, samt särskild kunskap om försvars- och säkerhetspolitik, EU-politik eller arbete på myndighet, regeringskansli eller ambassad.
• Du bör ha kunskaper om säkerhets- och försvarspolitik och/eller internationella relationer och/eller förståelse för internationell verksamhet, exempelvis genom arbete med handelsfrämjande och internationella affärer.

Vi tror att du är en person som kan arbeta självständigt, flexibelt, effektivt och kunna hantera perioder av stor tidspress. Du bör även vara drivande och kvalitetsmedveten, ha gott omdöme och vara strukturerad.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning vid vårt kontor vid Östermalmstorg. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Befattningen kommer vara säkerhetsklassad och en bakgrundskontroll är därför aktuell innan beslut om anställning fattas.

Svenskt medborgarskap är ett krav.

Tjänsten innebär en del resor, främst inom Europa.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Robert Limmergård, generalsekreterare SOFF, på robert.limmergard@soff.se eller telefon 0702835690.

Hur ansöker jag?

Låter det intressant? Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev senast den 19 januari 2020.

LÄNK TILL SIDA FÖR ANSÖKAN

Läs gärna mer om föreningen på soff.se. Du finner även fler spännande jobb i branschen här.

Bild på kansliet julen 2019

Relaterade nyheter