Hoppa till innehåll

Möt Ellen Molin – ny i SOFF:s styrelse

De senaste 12 åren har Ellen Molin jobbat på Saab. I höstas gick hon från att vara chef för affärsenheten Gripen Support till att bli chef för affärsområdet Support and Services.
– Vi är sex affärsområdeschefer på Saab, vi sitter i koncernledningen och ansvarar för den operativa och strategiska verksamheten. I mitt eget affärsområde jobbar vi nära försvarsmakter och andra slutkunder.

Saab har just nu cirka 16 500 anställda. Hennes nya roll innebär att hon är chef för drygt 2 000 personer ­– alltså mer än var tionde anställd.

Ellen Molin, ny i SOFF:s styrelse

– Sen har jag så klart en ledningsgrupp, där affärsenhetschefer och stabschefer ingår.

Den 10 april blev Ellen Molin invald i SOFF:s styrelse.
– Det var självklart att säga ja när jag fick frågan. Att bli en del av styrelsearbetet ska bli intressant, och jag hoppas att jag kan bidra med den bakgrund, kunskap och roll jag har. Jag hoppas också att tillsammans med SOFF göra skillnad och bidra genom att driva relevanta frågor. Då menar jag både relevanta frågor för medlemmarna och relevanta frågor för den målgrupp man vill adressera.

Kan du ge ett exempel på en ”relevant fråga”?
– Saab är väldigt engagerat i att bygga svensk försvarsförmåga eftersom vi ser oss som en del av Sveriges försvar. Jag tror det är viktigt att jobba kring industrins roll i den svenska totalförsvarsförmågan. Man pratar mycket om förmågor och materielomsättningsbehov, men för att få det här kostnadseffektivt behöver man också relatera det till export som en integrerad del av den totala försvarsförmågan, säger Ellen Molin och fortsätter:

– Jag tror att vi som industri kan skapa värde till försvaret när det gäller de här områdena, så myndigheterna kan fokusera på sin kärnuppgift. Jag tror att industrin har ett jättestort bidrag när det gäller totalförsvar.

Relaterade nyheter