Hoppa till innehåll

Försvars- och säkerhetsområdet – en bransch att växa i

I dag utgör Sverige medlemsföretagens huvudsakliga rekryteringsbas av medarbetare, där tillgång på duktiga medarbetare är helt avgörande för företagens innovativa förmåga. Det är således i Sverige som företagens långsiktiga utvecklingsmöjligheter och konkurrenskraft till största del avgörs. Företagen investerar samtidigt i medarbetarna genom program för kompetensutveckling och kompetensspridning.

Varför försvars- och säkerhetsbranschen? Några skäl:

• Teknik i framkant – medlemsföretagen är ledande inom t.ex. avancerade system inom AI, autonoma system och nya material.
• Internationella affärer – all utveckling sker i internationella samarbeten och 66 procent av branschens omsättning går på export.
• Komplexa, långsiktiga affärer – utmanande affärsmodeller.
• Privatoffentlig samverkan – syftet är att skydda samhället.

• Samhällsviktiga funktioner – tjänster och nya tekniska lösningar gör skillnad.

 

I syfte att öka attraktionskraften och locka fler att arbeta i en spännande bransch tablerar nu även föreningen en sida där till försvars- och säkerhetsområdet relaterade annonser publiceras. Varje vardag besöker närmare ettusen användare SOFF:s webbplats och vi hoppas att fler ser möjligheterna och söker sig till en bransch som verkligen gör skillnad. För din och andras säkerhet – och bidra till Sveriges försvarsförmåga.

Relaterade nyheter