Hoppa till innehåll

Med sikte på – en ny podd från SOFF

– Det skärpta säkerhetsläget har satt många frågor högt på agendan. Men försvar och säkerhet är ofta komplexa ämnen som ibland väcker mycket känslor. Genom ”Med sikte på” vill vi bjuda våra lyssnare på nya kunskaper och insikter om hur teknik och säkerhet hänger ihop, säger generalsekreterare Robert Limmergård på Säkerhets- och försvarsföretagen.

I premiäravsnittet medverkar Alexandra Larsson, major i Flygvapnet och underrättelseofficer vid högkvarterets ledningsstab, CIO-avdelningen. Hon är också Försvarsmaktens första öppet transexuella officer. I kommande avsnitt medverkar även bland andra försvarsprofilen Annika Nordgren Christensen, drönarexperten Urban Wahlberg, drönarexpert samt Jonas Hysing som är nationell kommenderingschef hos Polisen.

– Hur skyddar vi Sverige? Vilka risker lever vi med? Och vilken är försvars- och säkerhetsföretagens roll i relation till myndigheterna? Den som är nyfiken på det borde lyssna på Med sikte på. I podden möter vi människor som brinner för att skapa en starkare Sverige, och låter dem bidra till en mer nyanserad bild av dem som kämpar mot de största hoten, som skyddar oss och vår frihet och som jobbar med den senaste tekniken. I premiäravsnittet med Alexandra Larsson får vi ta del av en unik och inspirerande livsberättelse, som berör allt ifrån karriären inom Försvarsmakten till försvarets cyberförmåga och digitaliseringens roll i samhället, säger Hanna Stenvall, kommunikations- och marknadschef på Säkerhets- och försvarsföretagen och programledare för Med sikte på.

Podcastens första säsong består av 10 avsnitt, vilka läggs upp via Soundcloud och Itunes.

Mer information finns att läsa här eller kontakta Hanna Stenvall.

Relaterade nyheter