Milimoji

Milimoji – SOFF:s julgåva till Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF)

Ditt bidrag har betydelse.

Som samhälle förlitar vi oss mycket på den kunskap som skapas i dagliga samtal. Sociala medier har här blivit en viktig del av vår kultur om vad vi vill förmedla och hur vi vill interagera. Men även hur vi förstår och värderar vår omvärld.

Säkerhets- och försvarsföretagen har tillsammans med Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF) tagit fram ett tangentbord för iOS med emojis.

Betalversionen kostar 20 kr och intäkterna går till SVFs verksamhet. I gratisversionen återfinns ett begränsat utbud med smileys med klassiska M90 hjälm och basker.

appillustration”För oss som förening är det viktigt att stärka dialogen och gemenskapen inom försvarsfamiljen och utveckla de sätt vi uttrycker oss i våra nya kanaler. Vi ser gärna att våra medlemsföretag är en medpart i de samtal som förs om försvarsfrågor. Ett större deltagande i diskussionen om säkerhets- och försvarsfrågorna innebär fler infallsvinklar och en större, samlad erfarenhet. I grunden ökar det förståelsen och viljan om ett Sverige värt att försvara”, kommenterar Robert Limmergård generalsekreterare för Säkerhets- och försvarsföretagen. ”Att få samarbeta med Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna med att sprida budskap och känslor i ett för oss relevant sammanhang är därför mycket glädjande.”

”Vi vill att veteranerna ska få ta plats i samhället och vad är då bättre än emojis som kan förmedla alla de där känslorna och upplevelserna – både traumatiska men framför allt också positiva – som kan vara så svåra att klä i ord. Vi jobbar ständigt med att synliggöra veteraner för att ge dem erkänsla och respekt, och vi tror att det här kan vara en hjälp på vägen i det arbetet”, säger Per Lennartsson, tf generalsekreterare på Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna.

Tangentbordet kommer succesivt att utvecklas, inte minst kompletteras med fler emojis.
Dessutom utser Säkerhets- och försvarsföretagen tillsammans med Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF) varje jul den bästa emoji-idéen. Vi illustrerar och lägger det bästa förslaget till tangentbordet.

Läs mer på soff.se/milimoji.