Hoppa till innehåll

Akademisk praktik HT16

Om_soff
Om_soff

Säkerhets- och försvarsföretagen är en branschorganisation för företag inom säkerhets- och försvarsområdet med verksamhet i Sverige. Organisationens syfte är att ur ett branschperspektiv arbeta för att i Sverige verksamma företag ska få så bra förutsättningar som möjligt att verka framgångsrikt. Detta innebär i huvudsak att långsiktigt och strategiskt påverka framtida handelsförutsättningar samt arbeta med affärsstödjande processer och aktiviteter. Båda dessa perspektiv görs riktat mot de prioriterade marknader som uttalats av medlemsföretagen.

SOFF samverkar med beslutsfattare på myndigheter, universitet, riksdag och departement dagligen. Vi arbetar även med omvärldsbevakning, underlag och publika arrangemang såsom mässor och event. Vårt team består av fem personer, men vi jobbar ofta i nätverksgrupper med flera medlemsföretag, myndigheter och expertgrupper.
Till hösten 2016 ser vi en möjlighet att ta emot en akademisk praktikant till vårt kontor på Östermalm i Stockholm. Om du är en person som gillar att ge feedback på arbetsmetoder, idéer och rapporter så kan det vara dig vi letar efter!

Det du kan förvänta dig av oss är att vi är vana vid att ha praktikanter, så vi har förståelse för skolans processer och vi vet på ungefär vilken nivå som du befinner dig på. Vi är även medvetna om att det är en win-win situation och vi är måna om att du ska känna att du är nöjd under terminen hos oss. Du kommer att få följa med på möten, hjälpa till med events och leda små- och stora projekt.

Det vi förväntar oss av dig är att du är intresserad, nyfiken och gärna bidrar med tankar och åsikter. Dina studier kan vara inom ekonomi, statskunskap, förvaltning eller media – det viktiga är du har ett intresse kring våra arbetsområden som tas upp i vår verksamhetsplan. Du kommer att samverka mycket med företagens representanter vilket bidrar till mycket nätverkande.

Var vänlig och sänd in din ansökan till Robert Limmergård. Självklart med ett cv och helst ett personligt brev. Inför urval även ett intyg från skolan att du ska genomföra en praktiktermin. Vi tar tacksamt emot din ansökan senast den 8 april 2016.

Relaterade nyheter