Hoppa till innehåll

Officiell invigning av Kitrons nybyggda fabrik i Jönköping

(2017-05-18) Kitron ASA markerar i dag den officiella invigningen av sin nya fabrik på Torsvik i Jönköping med ett arrangemang för kunder, samarbetspartners, representanter for lokala regionen och anställda.

– Kitron har vuxit betydlig på den svenska marknaden, och vi förväntar att denna positiva utveckling fortsätter. Den nya anläggningen gör det möjligt för oss att betjäna svenska kunder ännu mer effektivt i framtiden. Det är också en plattform för att utöka vårt utbud av mer avancerade tjänster, säger Stefan Hansson Mutas, VD för Kitron Sverige.

Vid årsskiftet flyttade vi Kitrons verksamhet i Jönköping till den nya anläggningen på Torsvik, inom  budget och utan stora tekniska problem. Kitron har investerat ca 25 millioner SEK i den nya anläggningen och i utrustningar.

– Sverige har växt till att bli Kitrons viktigaste marknad, som betjänas både av vår anläggning i Jönköping och av andre Kitron-anläggningar. Med den uppgraderade anläggningen i Jönköping fullföljer vi en betydlig investeringsperiod för Kitron. Detta har gett oss en portfölj av mycket  konkurrenskraftiga produktionsanläggningar och ytterligare styrkt vår position som den ledande EMS – koncernen i Skandinavien, säger Peter Nilsson, koncernchef för Kitron ASA.

For ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan Hansson Mutas, VD för Kitron Sverige, telefon: +46 734 49 91 19
E-post: investorrelations@kitron.com

Kitron är ett av Skandinaviens ledande företag inom produktion av elektronik och därtill relaterade tjänster för branscherna Försvar/Flyg, Energi/Telekom, Industri, Medicinsk utrustning och Offshore/Marin. Koncernen har verksamheter i Norge, Sverige, Litauen, Tyskland, Kina och USA. Kitron omsatte ca 2,1 milliarder kronor under 2016 och har ca 1 350 anställda. www.kitron.com 

Företagsnamn:
Kitron AB
Adress:
Möbelvägen 5
Postnummer & Ort:
556 52 Jönköping
Webbplats:
www.kitron.com
Telefon:
+46 36 290 21 00