Hoppa till innehåll

GDELS och Clavister presenterar ny cybersäker digital fordonsarkitektur

General Dynamics European Land Systems (GDELS) och Clavister presenterar ny cybersäker digital fordonsarkitektur på FEINDEF 2023

2023-05-17

Med det nya teknikpartnerskapet med Clavister har GDELS ytterligare förbättrat den digitala fordonsarkitekturen för sina militära mobilitetslösningar med avancerad cybersäkerhetsteknik, vilket även omfattar artificiell intelligens. Denna innovation kommer göra GDELS fordon överlägsna på slagfältet gällande situationsmedvetenhet, rörlighet, eldkraft och skydd. Clavisters cybersäkerhetslösning skyddar och försvarar mot såväl kända som okända cyberhot, vilket förbättrar överlevnadsförmågan för GDELS fordon och gör det möjligt för dem att med alla medel fortsätta vara funktionsdugliga.

  • Ökat ömsesidigt beroende samt digitalisering på slagfältet kräver avancerat cyberskydd i våra fordon. På grund av Clavisters innovativa expertis inom cybersäkerhet är de en perfekt teknikpartner för GDELS. Att ha robusta motåtgärder i form av cybersäkerhet är idag ett orubbligt krav för oss, säger Jose Lineros, Vice President Engineering på GDELS.
  • Jag är mycket glad över partnerskapet med General Dynamics European Land Systems. Vår expertis inom cybersäkerhet tillsammans med GDELS engagemang för att leverera militär mobilitet i världsklass kommer säkerställa att fördelarna med digitalisering är tillgängliga för de som skyddar och försvarar oss när de behöver det som mest, säger John Vestberg, vd för Clavister.

Clavister är ett europeiskt cybersäkerhetsföretag som har skyddat företag från digitala hot i över två decennier. Företaget, som grundades och har sitt huvudkontor i Sverige, var ett av de första att lansera dedikerade brandväggar och har byggt robusta och anpassningsbara cybersäkerhetslösningar sedan dess. Genom att stärka ett växande ekosystem av partners och återförsäljare har företaget kunder i över 100 länder med mer än 125 000 installationer inom offentlig sektor, tjänsteleverantörer och försvarssektorn. (www.clavister.com)

General Dynamics European Land Systems, med huvudkontor i Spanien, är en affärsenhet inom General Dynamics som bedriver sin verksamhet i Österrike, Tjeckien, Tyskland, Spanien, Schweiz och Rumänien. Med cirka 2 400 högkvalificerade medarbetare designar, tillverkar och levererar företagen landstridssystem i världsklass, inklusive hjul-, band- och amfibiefordon, samt mobila bro- och färjesystem, till kunder över hela världen. (www.gdels.com)

GDELS och Clavister är båda medlemmar i europeiska försvarsfondens konsortium COMMANDS.

Presskontakter
Andreas Himmelsbach
E-post: andreas.himmelsbach@gdels.com

Camilla Törnblom
E-post: camilla.tornblom@clavister.com

Företagsnamn:
Clavister AB
Adress:
Sjögatan 6 J
Postnummer och Ort:
891 60 ÖRNSKÖLDSVIK
Webbsida:
http://www.clavister.com

Relaterade nyheter