Hoppa till innehåll

Foreign Comparative Testing – FCT

US Pentagon Washington DC seen from above

Pentagons FCT-team besöker SOFF och den 25 april finns det möjlighet för företag att träffa FCT-teamet i individuella möten inom specifika områden.

FCT står för Foreign Comparative Testing och är ett program Pentagon använder sig av för att täppa igenom gap och korta ledtider för anskaffning. Förenklat innebär FCT snabba riktade beställningar om de finner något som försvarsgrenarna eftersöker just nu. Mer information om FCT finns tillgänglig här.

Missa inte möjligheten att den 25 april träffa och pitcha era produkter för FCT-teamets specialister. Historiskt har FCT programmet varit oerhört framgångsrikt för stora och små svenska företag att få fotfäste i USA.

Utöver att möta olika fokusområden (se nedan) som behövs för att tillgodose brådskande operativa behov så ligger fokus på FCT dels på framväxande teknologier (relaterat till Pentagons moderniserings prioriteringar) och dels de områden som den nationella strategin identifierat. Det kan handla om små, nischade lösningar och större system.

Särskilt intressanta fokusområden, utöver ovan, är vid detta tillfälle:

  • Arctic – Survivability, Operations, and Sustainment in a very hostile environment.
  • Combat Systems
  • Assured-Position, Navigation and Timing in high latitudes
  • Environmental Operations – Minimizing human footprint and environmental impact of the defense mission.
  • Human Factors
  • Sensing and Sense-Making
  • 5G and beyond

FCT gästar ett antal strategiska partnerländer under våren, som sedan sammanställs för en konsilderad lista till OSD för övervägande. Anskaffning sker senast 2023.

Stockholm
25 april 2022

Plats

Storgatan 5, Stockholm

Tid

09:00-17:00

Organisatör

Säkerhets- och försvarsföretagen

Avgift

Medlem SOFF - 950:- exkl. moms
Annat företag - 1 900:- exkl. moms

Till anmälan

Relaterade evenemang