Hoppa till innehåll

Rejlers förvärvar Pondra – Stärker erbjudandet inom Försvar och Säkerhet

Logotyp: Rejlers
Logotyp: Rejlers

3 september, 2019

Rejlers har idag ingått avtal om att förvärva teknikkonsultbolaget Pondra AB, som ingår i IT-koncernen Empir Group AB. Förvärvet är ett led i Rejlers tillväxtstrategi och innebär att bolaget stärker sitt erbjudande inom affärsområdet Försvar och Säkerhet. Pondra AB har 18 medarbetare med gedigen erfarenhet inom försvar och samhällssäkerhet, både mot offentlig och privat sektor. I förvärvet ingår även ett delägarskap i NESP (Network Enabling System Partner AB) med 40 procent, säger Rejlers.

– Nu stärker vi vårt erbjudande inom Försvar och Säkerhet och ger samtidigt kunder möjlighet att ta del av hela Rejlers breda expertis. Viktigt för oss är även delägarskapet i NESP där vi ser fram emot att stötta utvecklingen inom Försvarsmakten samt FMV, säger Jaime Rico, affärsområdesansvarig för Försvar och Säkerhet på Rejlers.

Den svenska försvars- och säkerhetssektorn står inför betydande investeringar de närmaste tio åren och Rejlers tar nu ett betydande kliv in på området, där nya lagar, regler och förordningar ställer allt högre krav på aktörer både inom offentlig och privat sektor. Rejlers erbjudande breddas med expertis inom högkvalitativa tjänster för verksamhetsutveckling, projektledning, tekniskt upphandlingsstöd och teknisk systemutveckling. Pondra AB blir efter förvärvet en del av Rejlers affärsområde Försvar och Säkerhet, med sammanlagt ett trettiotal medarbetare.

– Vi ser stor potential till utveckling och har som mål att inom tre år dubbla antalet medarbetare inom Försvar och Säkerhet samt etablera oss på ytterligare en marknad, i linje med Rejlers övergripande strategi, säger Jaime Rico.

– Pondra blir del av ett större teknikkonsultbolag med verksamhet inom flera närliggande områden, vilket kommer att vara positivt för såväl Pondras kunder som medarbetare. Med tanke på Pondras viktiga uppgift inom sektorn försvar och samhällssäkerhet känns det också tryggt att lämna över stafettpinnen till en aktör som är långsiktig och dessutom svenskägd, säger Torbjörn Skog, Empir Group AB.

Jaime Rico om Rejlers förvärv – ”Riktigt kliv in i försvarsaffären”

Företagsnamn:
Rejlers Sverige AB
Adress:
Box 30233
Postnummer och Ort:
104 25 Stockholm
Webbsida:
www.rejlers.se