Hoppa till innehåll

Nästa generation av CV90 är här, #BAE Hägglunds

BAE Systems Hägglunds presenterar nu en uppdaterad version av sitt klassiska stridsfordon – CV90 MkIV. Denna femte generation av stridsfordon representerar nästa steg i utvecklingen och har uppgraderad kapacitet, bland annat genom aktiv dämpteknik för att förbättra hantering och hastighet i fält. CV90 MklV är även utrustad med den senaste Nato-standarden för Electronic Architecture, vilken möjliggör för implementering av autonoma system och sensorintegration.

– Vi är stolta och glada över att få presentera detta nya steg i utvecklingen av CV90, säger BAE Systems Hägglunds vd Tommy Gustafsson-Rask.

Den nya CV90 MklV drivs av en Scania-motor med upp till 1000 hästkrafter och den senaste uppgraderingen av X300 kraftöverföring. Andra tekniska specifikationer är totalvikten har ökat från 35 till 37 ton, vilket ger två extra ton med samma skydd. Den nya generationen möjliggör även för en fullkomlig implementering av BAE Systems’ koncept iFighting™ (intelligent fighting), vilket bland annat underlättar beslutsfattande, ger ökad situationsmedvetenhet, autonomt stöd och förbättrad ergonomi samt möjligheten att fjärrstyra.

CV90 är testad i fält, anpassningsbar och modern samt såld i totalt 1,290 exemplar av 15 olika varianter till sju nationer, där fyra av dem är Nato-allierade. Den nya produktionen beskrivs som en av de mest moderna IFV-generationerna i världen och är just nu under leverans till norska armén. Planer finns på att erbjuda leverans av nya CV90 MklV till Tjeckien.
Danmark, Estland, Finland, Norge, Sverige, Schweiz och Nederländerna använder CV90 i dagsläget.

Se mer om CV90 på följande länkar:

längre version

kortare version

 

Företagsnamn:
BAE Systems Hägglunds AB
Adress:
Björnavägen 41
Postnummer & Ort:
891 82 Örnsköldsvik
Webbplats:
www.baesystems.com
Telefon:
+46 660 80 000
E-post:
info@baesystems.se
BAE Systems Hägglunds medverkar i SOFF:s tidning "Svensk förmåga i en osäker omvärld", April 2018:
Faster. Stronger. Higher Performance. - Technologies in support of a safer future

Relaterade nyheter