Hoppa till innehåll

FMV väljer Knowit för leverans av system för svenska marinen

Logotyp: Knowit
Logotyp: Knowit

Knowit Dataunit och Försvarets Materielverk (FMV) har sedan flera år ett samarbete kring systemlösningar inom försvarssektorn. Den nya beställningen innebär ett utökat åtagande med leverans av ett ”command & control” system för den svenska marinen, Neptun C2.

Neptun C2 kommer att i en internationell miljö ge olika staber inom marinen möjlighet till effektivare planering och genomförande av verksamheten tillsammans med andra nationer. Neptun C2 bygger på Knowit Dataunits IT-säkerhetsplattform Triton och utvecklas i samarbete med den finländska samarbetspartnern Navielektro. Neptun C2 består av mjukvara, hårdvara i ett nätverk.

– Vi är stolta över att ha tagit hem det här uppdraget och ser fram emot att få fortsätta utveckla tekniska lösningar inom försvarssektorn. FMV är en strategiskt viktig kund för oss, där vi får möjlighet att bidra till en viktig samhällsfunktion. Affären innebär också ett antal nyanställningar av medarbetare, säger Mats Thorstenson, VD för Knowit Dataunit.

Knowit Dataunit har i över 25 år samarbetat med både Försvarsmakten, FMV och försvarsindustrin och har byggt upp en kompetens och förståelse för specifika krav och utmaningar som bidragit till att skapa ett flertal produkter och tjänster som idag används inom försvarssektorn. Det gäller t ex kommunikations-, omvärldsuppfattning- och säkerhetslösningar för försvars- och säkerhetssektorn

Värdet på ordern är ca 80 miljoner kronor.

För mer information, kontakta:
Mats Thorstenson, VD Knowit Dataunit, 070-378 4908 eller mats.thorstenson@knowit.se

Christer Gerhardsson, Affärsutvecklingschef Dataunit, 070-551 5261 eller christer.gerhardsson@knowit.se

Christina Johansson, Kommunikationschef Knowit AB, 070-542 1734 eller christina.johansson@knowit.se

Om företaget:
Knowit AB (publ) är ett konsultbolag som, inom den allt snabbare digitaliseringen, skapar unika kundvärden genom att erbjuda gränsöverskridande leveranser från tre affärsområden, Experience, Insight och Solutions. Det är förmågan att kombinera kompetenser inom design och kommunikation, managementkonsulting samt it, som skiljer oss från andra konsultbolag. Vår kultur präglas av öppenhet, förståelse för kundens affär, hög specialistkompetens och en vilja att ständigt utvecklas. Knowit etablerades 1990 och har idag cirka 2000 medarbetare representerade på 14 orter i Sverige och på fem i Norge samt en vardera i Danmark, Finland, och Tyskland. Knowit AB (publ) är noterat på den Nordiska Börsen i Stockholm. För mer information om Knowit, besök gärna knowit.se

Denna information är sådan som Knowit AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Detta pressmeddelande lämnades för offentliggörande den 16 april, kl 14.30 CET.

Företagsnamn:
Knowit Dataunit AB
Adress:
Box 1087
Postnummer och Ort:
101 39 Stockholm
Webbplats:
www.knowit.se
Telefonnummer:
+46 (0)8 7 00 66 00