Hoppa till innehåll

Australien – möjligheter & erfarenheter

År 2021 ska Australiens försvarsbudget växt till två procent av BNP 2020-21. Men satsningarna stannar inte där, utan budgeten ska öka från ifjol 32,4 miljarder australiensiska dollar till en planerad årsbudget året 2026 på 58,7 miljarder dollar. Alltså en ökning på nästan 80% under det närmaste årtiondet och en stor andel är investering i ny materiel.

Svenska företag har goda förutsättningar att nå framgång i Australien. Dels för att Australien följer Nato standarder och dels för att svenska företag är kända och uppskattade för tekniskt och operativt kvalitativa produkter.

De senaste åren har den australiska försvarsindustrin förändrats på ett sätt som liknar Sverige. Större internationella företag som Thales och BAE Systems har förvärvat australiska företag för att underlätta att delta i programmen. Detta utesluter emellertid inte små och medelstora företag från programmen. Tvärtom. Den Australiensiska försvarsinnovationsstrategin syftar specifikt åt att attrahera mindre företag med kvalitativa tekniska lösningar.

Den 17 maj kl. 13.00-15.00 arrangerar SOFF ett seminarium i Stockholm riktar sig främst till företag som är intresserade den Australiensiska marknaden och är intresserade av de möjligheter som marknaden erbjuder. Seminariet fokuserar på att diskutera vilka typer av möjligheter som finns för företag med inriktning på försvar, säkerhet och cyber – och tar särskilt fokus på LandForce utställningen i höst

Agenda:
– Australiens försvarspolitik och affärsmöjligheter i Australien; Göran Roos
– Erfarenheter av Australien; Tommy Gustafsson-Rask, vd BAE Systems Hägglunds
– Information om Landforce 2018 och svenska regeringens satsning

Anmälan: Camilla Dättermark

Göran Roos är medlem av Economic Development Board of South Australia, rådgivande nämnden för Investment Attraction South Australia, och strategisk rådgivare för försvar åt South Australia. Han är adjungerad professor vid University of Technology, Sydney, och gästprofessor vid Tongji University, Shanghai. Göran är ledamot av den australiensiska teknologiska vetenskapsakademin (ATSE) och ledamot av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Läs gärna även intervjun med Sveriges Ambassadör i Canberra, Pär Ahlberger.

Stockholm
17 maj 2018

Plats

Storgatan 5, Stockholm

Tid

Kl. 13.00-15.00 inkl mingellunch inför

Organisatör

Säkerhets- och försvarsföretagen

Avgift

Kostnadsfritt

Relaterade evenemang