Hoppa till innehåll

Almedalen 2022

Föreningen kommer att medverka i Almedalen. Vår erfarenhet är att samtalen är viktiga för att öka insikten i frågor om exempelvis samhällssäkerhet, säkerhetspolitik och cyberförsvar.

I år blir det en intensiv ”halvvecka” med många intressanta möten och evenemang och liksom tidigare år kommer vi att medverka i seminarier samt arrangera samtal och dialoger med olika intresseaktörer. På söndag arrangerar SOFF en ”ice-breaker”. Alla seminarier är ännu inte bekräftade, men en del finns redan i det officiella kalendariet;

Måndag kl. 15:00-15:45: Är Sverige fortfarande en godisbutik för företagsspionage?
Tillsammans med Teknikföretagen arrangerar vi ett seminarium om företagsspionage. Företag i Sverige har blivit måltavlor för omfattande påverkansoperationer. Cyberattacker, fientliga uppköp och forskningssamarbeten under falsk flagg har skapat en situation där affärskänslig information riskerar att stjälas och förstöras. Medverkar gör bl.a. Militära underrättelsetjänsten (Must) och representant för SOFFs medlemsföretag. Se seminariet i efterhand.

Tisdag kl. 14.00-15.00: Hur vill vi att företag bidrar till försvaret av Sverige?
Kriget i Ukraina, Nato-medlemskap och den snabba tekniska utvecklingen ställer nya krav på hur vi säkerställer att försvaret har vad som krävs. Hur vill politiken säkra en god försörjning? Medverkar gör representanter för myndigheter och riksdagen. Seminarium om företagen i morgondagens försvar. Följ live-sändningen.

Vill du medverka som samarbetsaktör, vänligen kontakta Hanna.

Visby
3 - 7 juli 2022

Plats

Visby, Gotland

Organisatör

Säkerhets- och försvarsföretagen

Relaterade evenemang