Hoppa till innehåll

SOFF söker projektledare för EU och Nato

SOFF söker nu projektledare som vill öka företagens möjligheter att bidra till att försvara Sverige och främja målen för Sveriges säkerhet.
Foto: Hamid Ershad Sarabi
Foto: Hamid Ershad Sarabi

Som projektledare ansvarar du primärt för att driva, utveckla och hålla ihop föreningens processer relaterat till EU och Nato. Du koordinerar verksamhet kopplat till EU, EDA (Europeiska Försvarsbyrån), Nato och andra bi-och multilaterala samarbetsfora utifrån de svenska samarbetsaktörerna (Försvarsdepartementet, Försvarsmakten och FMV). Arbetet utförs tillsammans med SOFF medlemsföretag.

Arbetsuppgifterna är varierande och omfattar bland annat att planera för, genomföra och följa upp föreningens arbete och aktiviteter inom området. Exempel på arbetsuppgifter är att utveckla och ta fram positioner inom ramen för processerna, mötesplatser samt dialog med Regeringskansli, myndigheter och andra relevanta aktörer. Du kommer också att vara engagerad i den medlemsgrupp som svarar för samt den medlemsgrupp som koordinerar föreningens frågor relaterat till internationella frågor.

SOFF erbjuder ett långsiktigt och operativt arbete på ett kansli för en förening som skapar värde för Sverige genom starka företag. Det är dynamiskt, komplext och värdefullt. Som anställd vid ett litet kansli förväntas du även bidra till föreningens övriga ämnesområden och arbeten.

I grunden har vi behov av att stärka kansliet med olika kompetenser och oaktat vilken roll du har på kansliet är det viktigt att du har en stark koppling till försvarsområdet och en förmåga att bygga och utveckla goda relationer. Relationer med partneraktörer är kärnan i rollen. Du måste även kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Vi ser att du är en person som kan arbeta självständigt, flexibelt, effektivt och kan hantera perioder av högre arbetsbelastning. Du bör även vara drivande och kvalitetsmedveten, ha gott omdöme och vara strukturerad.

Du bör ha minst tre, gärna fem, års arbetserfarenhet som landhandläggare eller motsvarande på myndighet/departement. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta relaterat till försvarsområdet samt en fördel om du har förståelse för internationell verksamhet, exempelvis genom arbete med handelsfrämjande och internationella affärer. Men vi söker allsidighet före djupa ämneskunskaper.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Befattningen kommer vara säkerhetsklassad och en bakgrundskontroll är därför aktuell innan beslut om anställning fattas. Du rapporterar till föreningens generalsekreterare. Om du är intresserad att söka, skicka gärna ditt cv till Robert senast den 13 oktober med ett personligt brev där du gärna får motivera ditt intresse för försvarsområdet samt verksamheten.

Kontaktperson
Robert Limmergård Generalsekreterare 08-782 08 85 070-283 56 90 robert.limmergard@soff.se

Relaterade nyheter

Relaterade evenemang