Hoppa till innehåll

Vad gör en policystrateg på SOFF?

I tider där säkerhetspolitiska frågor och försvarsförmåga står högt på agendan, är rollen som policystrateg på SOFF mer relevant än någonsin. Rebecca Nordin Vainio, med sin rika erfarenhet från Ung Företagsamhet Sverige och en partipolitisk bakgrund, kliver in i denna roll med ambition att stärka branschens position i samhällsdebatten och försvarssektorn.
Bild: Rebecca Nordin Vainio
Bild: Rebecca Nordin Vainio

”Att få arbeta med samhällsfrågor och kommunikation på SOFF är en fantastisk möjlighet. Jag ser fram emot att använda mina färdigheter för att bidra till organisationens viktiga arbete”, säger Rebecca. Hon betonar vikten av företagens roll i samhället och deras bidrag till samhällets säkerhet, något som genomsyrar hennes vision för föreningen.

En av de mest framträdande uppgifterna som Rebecca kommer att ansvara för är projektet Försvarskarriär. Plattformen, som är ett samarbete mellan SOFF, Försvarsmakten, och andra centrala aktörer inom försvarssektorn, syftar till att öka tillgängligheten och synligheten för karriärmöjligheter inom försvarsområdet. ”Försvarskarriär är en unik resurs som lyfter fram den bredd och den kvalitet som finns inom vår sektor. Det är avgörande för att locka till sig den talang som behövs för att säkra Sveriges försvar”, förklarar hon.

Opinionsbildning står också högt på agendan för Rebecca. Hon understryker vikten av att förmedla en positiv och korrekt bild av försvarsföretagen till allmänheten och politiska beslutsfattare. ”Genom att aktivt arbeta med opinionsbildning kan vi motverka förutfattade meningar och visa på försvarssektorns avgörande roll i samhället”, säger Nordin Vnio. Hennes uppgift blir att navigera i det politiska landskapet, formulera tydliga budskap och stärka dialogen med nyckelaktörer för att främja medlemsföretagens intressen.

Utöver hennes professionella ambitioner spelar politik en central roll även utanför arbetet. På fritiden reser hon gärna i Europa eller till nya spännande ställen. På vardagarna blir det annars träning.

Med Rebecca i teamet förändras föreningens arbete med public affairs och kommunikation, där föreningen stärker förmågan att navigera de utmaningar och möjligheter som väntar.

”Genom att kommunicera fakta kan vi motverka negativa stereotyper och missuppfattningar. Vi vill även informera om branschens betydelse och hur marknaden påverkas av lagstiftning och regleringar. Rebeccas engagemang och erfarenhet lovar gott för SOFFs fortsatta arbete med att stärka Sveriges säkerhet och ”, konstaterar Robert Limmergård, föreningens generalsekreterare.

Kontaktperson
Rebecca Nordin Vainio
Rebecca Nordin Vainio Policystrateg 08-782 08 30 072-222 41 89 rebecca.nordin.vainio@soff.se

Relaterade nyheter

Relaterade evenemang