Hoppa till innehåll

Möt Vendela Risendal – ny koordinator på SOFF

Vendela Risendal är sedan mitten januari ny på SOFFs kansli och har en nyckelroll i kontakterna med medlemsföretagen. Vi tog chansen att ställa några frågor.
Madelene Rydén och Vendela Risendal, båda på SOFFs kansli
Madelene Rydén och Vendela Risendal, båda på SOFFs kansli
Välkommen till SOFF, Vendela! Det är en stor glädje att ha dig ombord. Kan du berätta lite om din bakgrund och vilken roll du kommer att ta på dig här hos oss?

”Tack så mycket! Det känns fantastiskt att vara här. Min bakgrund sträcker sig från projektledning inom kontrollåtgärder vid markarbete, där jag arbetade på KMP Konsult, till att jag tjänstgjort i Boden. Jag har också studerat vid Uppsala Universitet och Stockholms Universitet, där jag fokuserade på företagsekonomi. Här på SOFF kommer jag att arbeta nära medlemsföretagen, matcha teknikster och förfrågningar med våra medlemsföretag, samt planera och genomföra föreningens mindre event.”

Det låter som en bred och spännande roll! Vad var det som lockade dig till SOFF, och vad ser du mest fram emot i din nya position?

”Det som lockade mig var möjligheten att kombinera mina tidigare erfarenheter i en och samma roll. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med våra medlemsföretag och bidra till Sveriges försvar, ett område som jag anser blir alltmer relevant. Det känns både spännande och meningsfullt.”

Du nämnde relevansen av försvarsbranschen. Hur ser du på branschen och din relation till området?
Vendela Risendal
Vendela Risendal

”Det är oerhört spännande och givande att arbeta nära företag som spelar en viktig roll för landets försvar. Min tid i Försvarsmakten har gett mig en insikt i dessa frågor, vilket jag redan ser att jag har stor nytta av.”

Har du redan några intryck eller erfarenheter från ditt nya jobb som du skulle vilja dela med dig av?

”Det har varit inspirerande att se entreprenörsandan hos företagen och hur villiga alla är att diskutera och förbättra gemensamma utmaningar. Att möta de mindre företagen på Försvarsentreprenörsdagen samt se samspelet mellan våra medlemsföretag och de gästande tyska företagen har varit särskilt givande.”

Bortsett från jobbet, berätta gärna om dina intressen. Finns det något du brinner för på din fritid?

”Absolut! Jag spenderar gärna min tid ute i naturen med min hund som jag även tränar brukslydnad och spår med. Utöver det är idrott ett stort intresse, främst vinteridrott och AG-gymnastik.”

Innan vi avslutar, finns det något annat spännande om dig som du skulle vilja lyfta?

”Jag seglade från England till Marocko via Marina Läroverket, och det var en fantastisk upplevelse. Även om det inte har en direkt koppling till mitt arbete här, tror jag att det visar på en vilja att utforska och prova nya saker, vilket jag anser vara viktigt oavsett vilka utmaningar man tar sig an.”

Vilken fantastisk resa, Vendela! Vi ser fram emot allt du kommer att åstadkomma här på SOFF. Välkommen till teamet!

”Tack så mycket! Jag ser verkligen fram emot att komma igång.”

Relaterade nyheter

Relaterade evenemang