Hoppa till innehåll

SOFF växer – tre tjänster att söka (TILLSATT)

Föreningen växer och under 2023 har vi sett en historisk tillväxt i antal medlemsföretag, framförallt många småföretag, start-ups samt företag inom digitalisering.
Därför behöver även vårt kansli växa och vi rekryterar nu såväl en ny projektledare, en koordinator för public affairs och studentmedarbetare.
Ronja Ahlberg, områdesansvarig Cyberförsvar. Foto: Staffan Ekstrand, FMV
Ronja Ahlberg, områdesansvarig Cyberförsvar. Foto: Staffan Ekstrand, FMV

UPPDATERING 30 november: Glädjande har vi fått många ansökningar – tack alla för ert intresse för SOFF och vår förening. Tjänsten som projektledare är tillsatt. Vi har påbörjat urvals processen för övriga tjänster, där vi har över åttio sökande. den 4-5 december arrangerar vi årets stora konferens, varför vi hoppas återkomma i processen tiden därefter.

UPPDATERING 13 december: Tjänsten som koordinator för public affrs är tillsatt och vi har påbörjat intervjuer av tänkbara studentmedarbetare.

UPPDATERING 19 december: Idag har även de sista tjänsterna som studentmedarbetare tillsatts. Tack alla för ert intresse – och en riktigt God Jul!

Koordinator för public affairs – en ”kampanjare” (TILLSATT)

SOFF söker en koordinator för public affairs som på heltid som vill öka företagens möjligheter att bidra till att försvara Sverige och främja målen för Sveriges säkerhet. Det är en junior tjänst men ett ansvarsfullt och utvecklande arbete där du kommer att leda egna projekt. Ditt bidrag har stor betydelse för branschens utveckling, då många frågeställningar inom ansvarsområdet är av strategisk betydelse för försvarets utveckling.


Arbetsuppgifterna är varierande, bland annat ansvarar du för att;

  1. Förbereda och genomföra olika projekt inom public affairs, bl.a. Almedalen,
  2. I samverkan med partners planera och genomföra olika event runt om i landet,
  3. Driva varumärkesprojekt samt strukturera och formulera budskap, samt
  4. Utveckla föreningens arbete inom sociala media.

För att lyckas i rollen som vår ”kampanjare” bör du vara en försvarsintresserad person. Har du erfarenhet från att organisera kampanjer för ungdomsförbund på central eller distriktsnivå är det meriterande.

Du bör vara duktig på att bygga och utveckla goda relationer. Du har en god samarbetsförmåga och är mycket duktig på att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt. Du är ansvarstagande, nyfiken och gillar att ta dig an varierande och parallella arbetsuppgifter – högt som lågt. Du gillar att arbeta med digitala verktyg och uppskattar flexibla arbetssätt. Du kan uttrycka dig i tal och skrift – även på engelska.

Vi ser att du är en person som kan arbeta självständigt, flexibelt, effektivt och som är drivande, kvalitetsmedveten, har ett gott omdöme och är strukturerad. Du är en prestigelös person som vill ligga steget före och trivas med att arbeta proaktivt. Du kan prioritera samt omprioritera vid förändringar som sker i vardagen. Har du en eftergymnasial utbildning är det meriterande. Tjänsten är en tillsvidareanställning vid vårt kontor vid Östermalmstorg. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. 

Projektledare med fokus på digitalisering och utveckling (TILLSATT)

SOFF söker en projektledare som vill öka företagens möjligheter att bidra till att försvara Sverige och främja målen för Sveriges säkerhet.

Som projektledare ansvarar du för att driva, utveckla och hålla ihop föreningens verksamhet inom ett område. Du driver processer relaterade till olika sakfrågor och event internt tillsammans med SOFF medlemsföretag och externt tillsammans med myndigheter och departement.

Arbetsuppgifterna i denna roll är varierande. Du kommer främst att ansvara för att förädla och utveckla föreningens arbete med digitaliseringen av försvaret. Exempel på arbetsuppgifter är att driva arbetsgrupper, samordna framtagande av positionspapper, remissvar, konferenser samt dialog med Regeringskansli, myndigheter och andra relevanta statliga och privata aktörer. Du kan exempelvis projektleda en medlemsgrupp inom ett visst område, men som anställd vid ett litet kansli förväntas du även bidra till föreningens övriga ämnesområden och arbeten. För att lyckas i tjänsten behöver du vara självgående och driven med en förmåga att arbeta tvärvetenskapligt. För att denna tjänst ska passa dig så tror att du har 2–5 års arbetslivsfarenhet. Under 2024 kommer vi även att gå ut med en mer senior projektledartjänst, men denna roll riktar sig till dig med mindre arbetslivserfarenhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning vid vårt kontor vid Östermalmstorg. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. 

Studentmedarbetare; projektledare, visstid (TILLSATT)

Nu söker vi en ny projektledare med kvalificerade arbetsuppgifter som bidrar till bättre kvalitet i vår verksamhet.

Uppgifterna är av olika karaktär och innefattar exempelvis att:

  • Ta fram studier, rapporter och analyser
  • Planerna, förbereda och genomföra aktiviteter
  • Driva projekt eller processer
  • Samordna verksamhet; exempelvis externa projekt, arbetsgrupper, event eller webbplatsen.

Vem är du? Din bakgrund kan vara inom juridik, kommunikation eller statskunskap. Du behöver däremot inte erfarenhet från företag eller näringslivsfrågor. Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra föreningens verksamhet, så vi söker dig som vill vara med oss på denna resa. Du har en ansvarstagande personlighet, är duktig med rutiner och förmåga att dokumentera, har en god social och kommunikativ förmåga, god förmåga att jobba i team samt har lätt att lära sig.

Anställningen innefattar 20-60 timmar i månaden (visstid/deltid med timanställning). Förslagsvis har du idag en annan huvudsaklig sysselsättning på minst 50%, troligen är du student eller har annat deltidsarbete. Vi ser rollen som långsiktig och hoppas därför att du har 2-3 terminer kvar av ster motsvarande. Arbetsbelastningen varierar under perioder och går därmed utmärkt att kombinera med exempelvis studier och tentaperioder. Vår önskan är att du har möjlighet att vara med oss en längre tid.

Hur blir du en del av SOFF-teamet?

För samtliga tjänster söker vi dig som har lätt för att ta professionella kontakter och har en hög IT-mognad. Du bör ha ett stort intresse för försvarsfrågor. Det är meriterande om du har en koppling till försvarsområdet, exempelvis gjort grundutbildning som värnpliktig eller är aktiv i hemvärnet. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna manliga sökande till kansliet.

SOFF erbjuder ett långsiktigt och operativt arbete på ett kansli för en förening som skapar värde för Sverige genom starka företag. Det är dynamiskt, komplext och värdefullt.

För att kunna arbeta på SOFF måste du vara svensk medborgare, så alla befattningar är placerade i säkerhetsklass. Det betyder också att du som är aktuell för en befattning går igenom en säkerhetsprövning med registerkontroll och att du måste bli godkänd i den för att få anställning. Säkerhetsprövningen görs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Om du är intresserad att söka, skicka gärna ditt cv till Robert med ett personligt brev där du gärna får motivera ditt intresse för aktuell tjänst, försvarsområdet samt verksamheten. Rekrytering pågår kontinuerligt till tjänsterna är tillsatta.

Kontaktperson
Robert Limmergård Generalsekreterare 08-782 08 85 070-283 56 90 robert.limmergard@soff.se

Relaterade nyheter

Relaterade evenemang