Hoppa till innehåll

W5 Solutions tar hem order på Dräktprovare till Gripen, #W5 Solutions

MSE Engineering AB, en del av W5 Solutions tar hem tilläggsbeställning på Dräktprovare 39. Kunden är Försvarets Materielverk (FMV).

 

Innan en stridspilot gör uppsittning i flygplanet är det av yttersta vikt att verifiera dräktsystemets funktion och täthet i syfte att öka flygsäkerheten. Med Dräktprovare 39 från MSE testas automatiskt den fullt påtagna flygförarutrustningen med avseende på läckage i oxygenmask och G-dräkt.

– Vi är mycket glada för att FMV givit oss fortsatt förtroende att leverera Dräktprovare 39, säger Johan Schmitz. Produkten är ett typexempel på vad vi som ett högteknologiskt, flexibelt och kostnadseffektivt bolag utvecklar, producerar, levererar och underhåller i syfte att säkerställa Försvarsmaktens operativa förmåga.

 

W5 Solutions är en försvarsleverantör med mycket lång erfarenhet av att leverera produkter, system och tjänster till försvarsmarknaden. Tillsammans står de ingående bolagen MSE, Teleanalys och W-5 Systems för ett gediget kunnande och en lång erfarenhet av utveckling, produktion, leverans och underhåll av tekniskt komplicerade försvarssystem såsom stridsvagns- och flygsimulatorer, dräktprovare, målmateriel och kommunikationssystem. Bolagens produkter finns levererade i ett 50-tal länder över hela världen.

För ytterligare information, kontakta oss enligt nedan:
Sales manager Johan Schmitz
E-post: johan.schmitz@mseab.se
Telefon: +46 476 559 55