Hoppa till innehåll

W5 Solutions signerar kontrakt med Krauss-Maffei Wegmann

– Ska leverera en simulatorkabin till artillerisystemet Archer i slutet av 2024

Det snabbväxande och högteknologiska svenska försvarsföretaget W5 Solutions – listat på Nasdaq First North – signerar kontrakt med tyska Krauss-Maffei Wegmann, KMW, marknadsledande i Europa för tungt bepansrade hjul- och bandfordon. Kontraktet gäller den order W5 Solutions informerade om 2022-11-30 och omfattar design och tillverkning av en simulatorkabin till en vältriggsimulator för artillerisystemet Archer. Fler kabiner kan beställas inom kontraktet och nu publiceras ordervärdet för den första kabinen som uppgår till 15 miljoner kronor.

Träningssimulatorn som har utvecklats av KMW utrustas med specialtillverkade simulatorkabiner för att öva utrymning efter att fordon har vält. Försvarsmakten har för närvarande tre träningssimulatorer avsedda för att träna utrymning från Stridsfordon 90, CV90. Simulatorkabinerna för CV90 är sedan tidigare designade och producerade av W5.

Vi är stolta över att fortsätta vårt arbete tillsammans med vår långsiktiga partner KMW. I mer än 20 år har vi levererat utveckling, produktion, service och support av simulatorkabiner för CV90 och Leopard-stridvagnar till KMW. Denna order innebär att vi fortsätter växa inom vårt affärsområde simulering och ytterligare bidrar till att stärka Sveriges ”, säger Johan Schmitz, försäljningsansvarig för simulering på W5 Solutions.

Vi är glada över att återigen etablera ett team med W5 Solutions för den viktiga svenska marknaden. Samarbetet med W5 Solutions resulterade i en mycket framgångsrik vältriggsimulator för CV90 som varit i intensivt bruk sedan 2014 hos Försvarsmakten. Återaktiveringen av samma team gör oss säkra på att KMW som systemintegratör åter kommer att kunna förse Försvarsmakten med de simuleringssystem av högsta kvalitet som KMW står för. Vi ser fram emot att förverkliga ännu ett framgångsrikt projekt tillsammans med vår partner W5” säger Fabian Viehöfer, Executive Manager HW Development på KMW Trning and Simulation.

W5 levererar modulär och högteknologisk simulatorhårdvara inom affärsområdet simulering med allt från kompletta system till komponenter. Portföljen är omfattande och rymmer simulatorer för bland annat stridsflyg, luftvärn, stridsfordon och tåg.

Information om denna order har tidigare meddelats via ett pressmeddelande https://w5solutions.com/mfn_news/w5-solutions-kommer-erhalla-ett-kontrakt-for-att-leverera-en-simulatorkabin-till-archer-artellerisystem-pa-uppdrag-av-kmw-krauss-maffei-wegmann/. Dagens pressmeddelande är ytterligare information om W5 Solutions undertecknade kontrakt från KMW.

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Hopstadius, CEO W5 Solutions
+46 (0) 476 559 85
daniel.hopstadius[at]w5solutions.com

Johan Schmitz, Sales Manager W5 Solutions
Johan.schmitz[at]w5solutions.com

Knut Peters, Senior vice president Strategy and Corporate Communications Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG
+49 (0) 89 8140 4675
knut.peters[at]kmweg.de
www.kmweg.de

Om Krauss-Maffei Wegmann

Krauss-Maffei Wegmann, KMW bildades 1999 när Wegmann GmbH tog över den militära divisionen av Krauss-Maffei AG och utvecklades till marknadsledare för tungt bepansrade hjul- och bandfordon i Europa. I dag är KMW ett systemhus som utvecklar, tillverkar och underhåller ett brett utbud av produkter med mer än 4 000 anställda i Tyskland, Brasilien, Grekland, Storbritannien, Singapore, Ungern och USA. Dessa inkluderar stridsstridsvagnar och artillerisystem, stridsfordon, luftvärns-, spanings- och broläggningssystem samt lufttransportabla och tungt bepansrade hjulfordon. Dessutom har KMW lång erfarenhet och systemkompetens inom civil och militär simulering, ledningssystem och obemannade fordon med spanings- och observationsanordningar. Mer än 50 länder runt om i världen förlitar sig på KMW:s produkter. Sedan 2015 är KMW ett företag i den tysk-franska försvarsteknikkoncernen KMW + NEXTER Defence Systems (KNDS).

För ytterligare information besök: www.kmweg.de

Om W5 Solutions

W5 Solutions levererar högteknologiska system och lösningar till försvarsintegratörer och myndigheter. Vi har expertis inom utbildning och simulering, kommunikation, strömförsörjning och integration. W5 Solutions support- och serviceavdelning säkerställer hög tillförlitlighet under systemens livslängd.

För ytterligare information besök www.w5solutions.com.

Företagsnamn:
W5 Solutions AB
Adress:
Cylindervägen 12
Postnummer och Ort:
131 52 Nacka Strand
Webbplats:
www.w5solutions.se
E-post:
forename.surnamn@w5solutions.se
Telefonnummer:
+46 (0)8 650 08 88
W5 Solutions medverkar i SOFF:s tidning "Svensk förmåga i en osäker omvärld", April 2018:
Vi har det som krävs.

Relaterade nyheter