Hoppa till innehåll

W5 Solutions nyförvärv tar order på 10 MSEK

Logotyp: W5 Solutions
Logotyp: W5 Solutions

– Box Modul levererar shelters till NATO-kund

W5 Solutions nyförvärvade dotterbolag – Box Modul – har vunnit en order på 10 MSEK av en NATO-kund. Beställningen omfattar shelters, mobila modulära lösningar i pansarplåt. Dessa skräddarsys efter kundens krav för att säkerställa att människor och utrustning får ökad säkerhet – ett skalskydd från yttre påverkan. Leveransen kommer att ske under första kvartalet, 2024.
Box Modul är kända för sin expertis och erfarenhet inom utveckling, konstruktion, produktion och försäljning av specialanpassade shelters inom försvarssektorn. Dessa inkluderar färdigbyggda kontor, boendemoduler, skyddsrum, teknikbyggnader och sjukhusenheter. Designen anpassas utifrån den miljö den ska placeras för att naturligt smälta in i omgivningen.

Ordern är en milstolpe i vårt arbete med att utveckla mobila skyddslösningar. Genom att tillverka robusta shelters med ett extra skydd för att minimera skadeverkan har vårt team bevisat produktens strategiska värde, vilket stärker vår position på marknaden”, säger Box Moduls vd, Peter Nordlund.

De mobila modulerna köps prefabricerade, vilket är ett hållbart alternativ som sparar både tid och pengar. Som en långsiktig leverantör till försvarsindustrin har Box Modul erhållit stor kunskap om hur moduler ska konstrueras för alla typer av förhållanden och situationer, exempelvis för extrema klimatförhållanden.

Affären understryker vår gemensamma strävan mot tillväxt och visar tydligt på våra strategiska synergier. Box Moduls expertis inom mobila skyddslösningar är en viktig pusselbit och illustrerar det framgångsrika samarbetet inom vår koncern”, säger Daniel Hopstadius, W5 Solutions vd och fortsätter:

Vi är stolta över deras team och ser fram emot den positiva inverkan deras mobila skyddslösningar kommer att ha inom försvarssektorn. Detta stärker Box Moduls framgång och bekräftar vår övergripande position och strategiska betydelse inom försvarssektorn för att hjälpa dem som skyddar oss”.

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Hopstadius, vd W5 Solutions
+46 (0) 476 559 85
daniel.hopstadius[at]w5solutions.com
Peter Nordlund, vd/ägare Box Modul
+46 (0) 70 525 04 02
peter.nordlund[at]boxmodul.com

Om W5 Solutions

W5 Solutions är en nordisk försvarskoncern som levererar nyskapande system och lösningar till försvar och myndigheter världen över. Vi utvecklar högteknologiska lösningar inom strömförsörjning, mobil infrastruktur och träningssystem. W5 Solutions support- och serviceavdelning säkerställer hög tillförlitlighet under systemens livslängd.
För ytterligare information besök www.w5solutions.com.

Företagsnamn:
W5 Solutions AB
Adress:
Cylindervägen 12
Postnummer och Ort:
131 52 Nacka Strand
Webbplats:
www.w5solutions.se
E-post:
forename.surnamn@w5solutions.se
Telefonnummer:
+46 (0)8 650 08 88
W5 Solutions medverkar i SOFF:s tidning "Svensk förmåga i en osäker omvärld", April 2018:
Vi har det som krävs.

Relaterade nyheter