Hoppa till innehåll

W5 Solutions har vunnit kontrakt med Krauss-Maffei Wegmann gällande service och underhåll till Försvarsmakten

Det snabbväxande och högteknologiska försvarsföretaget W5 Solutions, noterat på Nasdaq First North, har vunnit ett kontrakt från den tyska försvarsleverantören Krauss-Maffei Wegmann (KMW), för att tillhandahålla service och underhåll till Försvarsmakten.

Kontraktet är en förlängning på ett befintligt kontrakt och det totala värdet inklusive optioner uppgår till cirka 15 miljoner kronor.

W5 Solutions kommer att tillhandahålla ett omfattande service- och underhållskontrakt för att säkerställa långsiktig drift av stridsvagnssimulatorer och nödutrymningstränare som för närvarande används inom den svenska Försvarsmakten.

Main Battle Tank Simulator

”Vi har ett långvarigt samarbete med KMW och tillsammans tillgodoser vi slutkundernas behov av högkvalitativa tjänster och produkter”, säger Johan Schmitz, W5 Solutions försäljningsansvarig för affärsområdet simulering och fortsätter:

“I rollen som systemleverantör levererar W5 produkter och tjänster som omfattar hela systemens livscykel, från utveckling och produktion till service och underhåll. Detta kontrakt som omfattar service och underhåll är ett exempel på hur vi stödjer våra kunder under produkternas långa livscykel”.

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Hopstadius, CEO W5 Solutions
+46 (0) 476 559 85
daniel.hopstadius[at]w5solutions.com

Johan Schmitz, Sales Manager W5 Solutions
Johan.schmitz[at]w5solutions.com

Knut Peters, Senior vice president Strategy and Corporate Communications Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG
+49 (0) 89 8140 4675
knut.peters[at]kmweg.de
www.kmweg.de

Om W5 Solutions

W5 Solutions levererar högteknologiska system och lösningar till försvarsintegratörer och myndigheter. Vi har expertis inom träning och simulering, kommunikation, strömförsörjning och integration. W5 Solutions support- och serviceavdelning säkerställer hög tillförlitlighet under systemens livslängd.

För ytterligare information besök www.w5solutions.com.

Bolagets aktie, W5, är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med Redeye AB som Certified Adviser.

Om Krauss-Maffei Wegmann

Krauss-Maffei Wegmann, KMW bildades 1999 när Wegmann GmbH tog över den militära divisionen av Krauss-Maffei AG och utvecklades till marknadsledare för tungt bepansrade hjul- och bandfordon i Europa. I dag är KMW ett systemhus som utvecklar, tillverkar och underhåller ett brett utbud av produkter med mer än 4 000 anställda i Tyskland, Brasilien, Grekland, Storbritannien, Singapore, Ungern och USA. Dessa inkluderar stridsstridsvagnar och artillerisystem, stridsfordon, luftvärns-, spanings- och broläggningssystem samt lufttransportabla och tungt bepansrade hjulfordon. Dessutom har KMW lång erfarenhet och systemkompetens inom civil och militär simulering, ledningssystem och obemannade fordon med spanings- och observationsanordningar. Mer än 50 länder runt om i världen förlitar sig på KMW:s produkter. Sedan 2015 är KMW ett företag i den tysk-franska försvarsteknikkoncernen KMW + NEXTER Defence Systems (KNDS).

För ytterligare information besök: www.kmweg.de

Företagsnamn:
W5 Solutions AB
Adress:
Cylindervägen 12
Postnummer och Ort:
131 52 Nacka Strand
Webbplats:
www.w5solutions.se
E-post:
forename.surnamn@w5solutions.se
Telefonnummer:
+46 (0)8 650 08 88
W5 Solutions medverkar i SOFF:s tidning "Svensk förmåga i en osäker omvärld", April 2018:
Vi har det som krävs.

Relaterade nyheter