Hoppa till innehåll

W5 Solutions får elverksbeställning från Saab

Det snabbväxande och högteknologiska svenska försvarsföretaget W5 Solutions-listat på Nasdaq First North- erhåller beställning på elverk från Saab. Ordern omfattar utveckling och tillverkning av avancerade elverk avsedda för fordonsmontage. Beställningens värde uppgår till 15 miljoner och kommer levereras under 2023-2024.

W5 Solutions elverk är utformade för att leverera pålitlig strömförsörjning under tuffa förhållanden och är utrustade med moderna funktioner och teknik för att kunna möta försvarets högt ställda krav. Vår produktlinje inom strömförsörjning är modulär och täcker effektspannet 2 till 40 kVA. Respektive variant optimeras utefter kundens behov och kan anpassas för fordonsmontage, contnerinstallation eller som mobila enheter.

”Vid projektets start insåg vi tidigt att W5 Solutions skulle vara en bra samarbetspartner för utveckling av elverket enligt våra önskemål. Saab har mångårig erfarenhet av samarbete med W5 Solutions med gott resultat av utförande och kvalitet”, säger Per-Olof Färnström, Strategic Procurement Project Manager på Saab.


För mer information, vänligen kontakta

Daniel Hopstadius, CEO W5 Solutions
+46 (0) 476 559 85
daniel.hopstadius[at]w5solutions.com
Johan Schmitz, Sales Manager W5 Solutions
Johan.schmitz[at]w5solutions.com


Om W5 Solutions

W5 Solutions levererar högteknologiska system och lösningar till försvarsintegratörer och myndigheter. Vi har expertis inom utbildning och simulering, kommunikation, strömförsörjning och integration. W5 Solutions service- och supportavdelning säkerställer hög tillförlitlighet under systemens livslängd.
För ytterligare information besök www.w5solutions.com.
Bolagets aktie, W5, är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med Redeye AB som Certified Adviser.

Om Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
W5 Solutions AB
Adress:
Cylindervägen 12
Postnummer och Ort:
131 52 Nacka Strand
Webbplats:
www.w5solutions.se
E-post:
forename.surnamn@w5solutions.se
Telefonnummer:
+46 (0)8 650 08 88
W5 Solutions medverkar i SOFF:s tidning "Svensk förmåga i en osäker omvärld", April 2018:
Vi har det som krävs.

Relaterade nyheter