Hoppa till innehåll

SVEKON har fått utmärkelsen DI Gasell igen

 

För andra året i rad är SVEKON, ”Ett av Sveriges snabbast växande och mest lönsamma företag. Som Gasellföretag är ni en av Sveriges hjältar. Ni skapar jobb för människor, driver tillväxt för Sverige och inspirerar andra att följa i era fotspår. Därför vill Dagens industri hylla er. Vi vill lyfta fram er insats och få er att fortsätta framåt”, säger Lotta Edling, chefredaktör och ansvarig utgivare, Dagens industri

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla nedanstående kriterier. Men utöver dessa kriterier gör Dagens industri en helhetsbedömning av bolaget och väger in ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet. I Gasellundersökningen utgår Dagens industri alltid från företagets fyra senaste årsredovisningar.

En Gasell har:

  • En omsättning som överstiger 10 Mkr
  • Minst tio anställda
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden (4år)
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  • Sunda finanser

EN ÄRA ATT UTSES TILL GASELL

”Att utses till Gasell ser jag som väldigt ärofyllt och glädjande. Att dessutom bli det två år i rad är fantastiskt! Speciellt då vi är ett bolag med anor från början av 70 talet. För att utses till Gasell måste företaget uppfylla sju kriterier under de senaste 3-4 åren, där man bl.a. skall ha fördubblat sin omsättning genom organiskt tillväxt med bibehållen lönsamhet. Utmärkelsen är verkligen en bekräftelse på att vi är på väg åt rätt håll”, säger VD Johan Lantz.

Företagsnamn:
Svekon (Svensk Konstruktionstjänst AB)
Adress:
Gustav III:s Boulevard 50A
Postnummer & Ort:
169 74 Solna
Webbplats:
www.svekon.se
Telefon:
+46 (0)8 120 88 600
E-post:
info@svekon.se

Relaterade nyheter