Hoppa till innehåll

Defcon Solutions och Svekon vinner stort ramavtal hos FMV

DEFCON SOLUTIONS har, med SVEKON som viktig partner, vunnit ett stort ramavtal mot FMV inom Realisering av Integrationsobjekt (IOB). Totalt är kontraktet värt mer än 75 miljoner kronor per år under 7 år och SVEKON väntas få en viktig roll i de uppdrag och leveranser som förutses.

SVEKONs ansvar omfattar konstruktion, systemsäkerhet och ILS/dokumentation. Arbetet är fokuserat på komplett integration av ledningssystem i hjulfordon, fartyg och containrar samt andra objekt inom försvarsmakten.

– Detta känns otroligt kul och ett spännande. Det är ett prestigefullt kontrakt där vi har mycket kompetens att bidra med. Vi ser mycket fram emot vårt samarbete med DEFCON – Vi ser också fram emot att bidra med vår tjänst SVEKON Team, där vi som ingenjörsbyrå tar ett mycket större ansvar för att leverera en helhet inom vårt ansvarsområde säger Johan Lantz, VD, SVEKON.

Närmaste dagarna inleds dialog med FMV och DEFCON kring de olika projektens behov och prioriteringar. När dessa dialoger är avslutade kommer arbetet initieras av FMV i form av uppdragssedlar. Arbetet förväntas börja under sommaren med initiala förberedelser och ta fart efter semestern.

Läs DEFCONs pressmeddelande

För ytterligare information; kontakta
Jakob Jensen, Svensk Konstruktionstjänst AB
Tel: +46 (0)8- 120 88 607, jakob.jensen@svekon.se

Martin Frisk, Vice VD, Svensk Konstruktionstjänst AB
Tel: +46 (0)8-120 88 613, martin.frisk@svekon.se

Företagsnamn:
Svekon (Svensk Konstruktionstjänst AB)
Adress:
Gustav III:s Boulevard 50A
Postnummer & Ort:
169 74 Solna
Webbplats:
www.svekon.se
Telefon:
+46 (0)8 120 88 600
E-post:
info@svekon.se