Hoppa till innehåll

OneMed + SMEDICO

Logotyp: OneMed
Logotyp: OneMed

OneMed har per den 15 december, 2020 signerat en överenskommelse om att slutföra förvärvet av en majoritetsandel av den Schweiziska distributören SMEDICO. Med detta förvärv fortsätter OneMeds tillväxtresa in på en ny marknad – Schweiz – och förstärker både närvaro och kunskap inom produktområden såsom sårbehandling, inkontinens och ortopedi.

Detta är ett viktigt förvärv för OneMed som genom detta fortsätter bygga vår roll som den aktör som konsoliderar vår marknad i Europa. Det här är starten på en spännande tillväxt i DACH-regionen, säger Johan Falk, Koncernchef OneMed.

SMEDICO är en effektiv distributör på den fragmenterade Schweiziska marknaden med en stark marknadsposition inom äldre- och sjukhusvård med stor potential att fortsätta växa. SMEDICO sätter liksom OneMed kundens behov i centrum med målsättningen att erbjuda kvalitativa helhetslösningar som sänker kundernas totalkostnad. SMEDICO har även ett eget varumärke – OMNIMED – med produkter som säljs på den Schweiziska marknaden.

OneMed är en ledande distributör av förbrukningsmaterial och vårdrelaterade tjänster till hälso- och sjukvården i Europa som finns i nio länder, har drygt 900 medarbetare och omsätter cirka 5 miljarder kronor. OneMed är en samarbetspartner som möjliggör bättre liv för patienter, underlättar vardagen för sjukvårdens medarbetare och bidrar till lägre vårdkostnader. OneMed strävar efter att minska miljöpåverkan och att tillsammans med våra leverantörer förbättra arbetsvillkoren genom hela värdekedjan.

För mer information,

Magnus Alsterlind, Regional Director OneMed DACH, magnus.alsterlind@onemed.com

Robert Schmidt, Head of Communication OneMed, robert.schmidt@onemed.com

Mer information.

Företagsnamn:
OneMed Sverige AB
Adress:
Tagenevägen 29
Postnummer och Ort:
425 37 Hisings-Kärra
Webbsida:
www.onemed.se