Hoppa till innehåll

MSE Engineering ingår ramavtal med FMV inom området simulatorhårdvara

2017-04-21 Älmhultsbolaget MSE Engineering i samarbete med Teleanalys AB och W-5 Systems AB tecknar ramavtal med FMV, Försvarets materielverk.

– Ramavtalet omfattar ett helhetsåtagande att utveckla, tillverka, leverera och underhålla simulatorstyrdon och annan simulatorhårdvara till olika fordon och vapenplattformar. Produkterna ska användas i Försvarmaktens utbildningsanläggning StrisimPC, säger Johan Schmitz, marknads- och försäljningschef på MSE. Vi är stolta för att återigen ha fått förtroendet av FMV. De senaste månaderna har vi vunnit flera konkurrensupphandlingar inom båda våra verksamhetsområden; träning/simulering och strömförsörjning. Just styrdon, sikten, kabiner och annan simulatorhårdvara har varit vår kärnverksamhet sedan 1950-talet och våra produkter är levererade i nästan 30 länder. Med detta avtal hoppas vi kunna växa på hemmamarknaden, vilket är viktigt och glädjande för oss.

Inom simulatorområdet fokuserar vi på att leverera high fidelity-lösningar, vilket innebär att våra produkter är så lika de skarpa som möjligt i form, känsla och funktion. Skillnaden jämfört med en skarp produkt är att våra är anpassade till de tuffa krav som simulatoranvändning ställer.

Förutom själva produkterna kommer vi även att leverera teknisk dokumentation, genomföra systemsäkerhetsanalyser och leverera utbildning till slutanvändaren, Försvarsmakten.

-Vi erbjuder alltid ett helhetsåtagande, som utöver själva produkterna också innefattar alla tjänster som omgärdar dem. Detta gör oss till en kvalificerad systemleverantör, avslutar Johan.

MSE Engineering AB har huvudkontor i Älmhult i södra Sverige och är specialister på avancerade simulatorer och elverk för extrema miljöer. Bolaget har en lång tradition av att ta fram innovativa systemlösningar. Sedan mer än 60 år tillbaka har man utvecklat och levererat avancerade simulatorer av högsta kvalitet till både militära och civila organisationer. Bland annat erbjuder MSE simulatorer för säker träning av stridsvagnbesättningar, piloter, tågförare och radaroperatörer.

För ytterligare information, kontakta MSE Engineering enligt nedan:
Marketing and sales manager Johan Schmitz
E-post: johan.schmitz@mseab.se Telefon: +46 476 559 55

Företagsnamn:
W5 Solutions AB
Adress:
Cylindervägen 12
Postnummer och Ort:
131 52 Nacka Strand
Webbplats:
www.w5solutions.se
E-post:
forename.surnamn@w5solutions.se
Telefonnummer:
+46 (0)8 650 08 88
W5 Solutions medverkar i SOFF:s tidning "Svensk förmåga i en osäker omvärld", April 2018:
Vi har det som krävs.

Relaterade nyheter